recept - makronky, suroviny, postup, foto

Potrebujeme

180 g mandľová múka

300 g cukorpráškový

140 g vaječné bielka

20 g cukorkryštálový

5 g soľ

Postup:

Bielka vyslahame za postupneho pridavania krystaloveho cukrua soli na tuhy sneh. Mandlovu muku zmiesame spolu s praskovym cukroma zlahka vmiesame do snehu. Mozme dofarbit potravinarskou farbou.

Cukrarskym vreckom na papier nastriekame kruzky s priemerom cca 1,5 cm. Mierne poklepeme plechom, aby sa nam macarons zrovnali. Nechame pri izbovej teplote oschnut cca 20 min - povrch nesmie byt lepkavy.

Pecieme 20 minut pri teplote 135 stupnov. Po vychladnuti odlepime z papiera a plnime.

Macarons – ganache pre spájanie

50 g smotana našľahanie

50 g maslo

100 g biela čokoláda

Postup:

Smotanu spolu s maslom nechame prevret v hnci. Odstavime a nasypeme čokoládu. Ta sa nám miesanim rozpusti a vzniknenam hustý krém. Ten necháme do druhého dna stuhnut.

Stuhnutým krémom s pomocou cukrárske vrecka plníme makarony. Ak nám plnka moc stuhla, prihrejeme si ju v mikrovlnke.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia