recept - mäsové špízy s pečenými zemiakmi, suroviny, postup, foto

nitzsche.juliet/zora.janickova66/posts/1609304159080237Špízy s pečenými zemiakmi..Koláčiky z lístkového cesta:Tvarohový a makovo-sezamový.

Špízy a zemiakyMäso teľacie stehno a morčacie stehno som ráno naložila do pácu:Teľacie do grillkorenie,sušený cesnak,vegeta natur na steaky,olej repkovy;Morčacie do kari,sušený cesnak,vegeta natur bylinková,olej olivový.Nechala v chladničke marinovať cca 2hodiny.Zemiaky: v šupke som nakrájala na tenké kolieska,dala na plech vystlaný alobalom s trochou oleja,na zemiaky som rozložila žltú cibuľu nakrájanú na väčšie kocky a cesnak (každý podľa chuti dá,ja veľaaaa),všetko osolila,posypala saturejkou a mletou paprikou.Špízy: na grilovacie ihly som napichávala postupne ťeľacie-klobásu-červenú cibuľu-morčacie-oravskú slaninu-šalotku-žltú papriku(hrubostennú),kým nebola ihla po okraj,končila som vždy mäsom.Zvyšok pácu som vyliala na zemiaky.Špízy som poukladala na zemiaky,zaliala 1 a 1/2 šálkou vody,celé zakryla alobalom,utesnila a dala na 70minút piecť na 200°C. Potom som špízy vybrala a zemiaky nechala ešte 30 minút piecť.Na upečené zemiaky som vrátila špízy a na 250°C nechala opiecť odokryté dohneda.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia