recept - medovo-orechový rez, suroviny, postup, foto

MEDOVO-ORECHOVÝ.

Na cesto: - 500 g hladkej múky - 200 g práškového cukru - 2 vajcia - 200 g masla - 2 lyžice medu - 2 lyžičky sódy bikarbóny rozmiešať v 2 lyžičkách mlieka -Na orechovú zmes: -300 až 350 g vlašských orechov nasekaných na štvrtinky - 80 g práškového cukru - 120 g masla - 3 lyžice medu - Na krém: - 3 dcl mlieka, 1 a 1/2 lyžice hladkej múky - 1 a 1/2 lyžice Solamylu - 100 g cukru - 250 g masla - 1 vanilkový cukor - K tomu: - 1 dcl rumu-

POSTUP PRÍPRAVY

V obrázkovom postupe? Tento koláčik síce nie je hotový za pol hodinku, ale ten čas za to určite stojí! Je totiž vynikajúci!!!

Koláčik treba nechať na chladnom mieste uležať aspoň jeden deň. Buď v chladničke, ale mne sa nezmestil, tak bol na balkóne, ale zase v príliš veľkom mraze by byť nemal. Na druhý deň pôjde krájať dobre a takto krásne vyzerá na reze! Koláčik sa vám po dokončení bude zdať tvrdý, ale nebojte, on krásne zmäkne a vrchná vrstva bude pekne chrumkavá!

A prikryjeme plátom s orechovou zmesou. Ja som musela tento plát prekrojiť napoly a preniesť postupne, aby sa nezlomil.

Prázdny plát najprv pokvapkáme 1 dcl rumu a necháme vsiaknuť. Potom natrieme krémom.

Takto vyzerá upečená druhá placka s orechovou zmesou.

Keď kaša vychladne, primiešame ju k maslu zmiešanému s vanilkovým cukrom. Ja som to vyšľahala a výsledný krém vyzerá takto.

Ďalej spolu uvaríme na hustú kašu mlieko, hladkú múku, solamyl a cukor. Miešame až kým to nezhustne.

Príprava krému - maslo zmiešame s vanilkovým cukrom

Spravíme si orechovú zmes: Nasekané orechy s maslom, cukrom a medom dáme na panvicu, necháme všetko rozpustiť a osmažíme dozlatova. Ešte HORÚCU zmes kladieme na surový druhý plát a taktiež ho upečieme na 170 C, 15 minút.

Jednu placku upečieme prázdnu a druhú aj s orechovou zmesou. Obe pečieme na 170 C dozlatova asi 15 minút, treba sledovať. Takto vyzerá po upečení prázdna placka.

Zo surovín na cesto si na doske vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve polovice. Obe rozvaľkáme na veľké obdĺžniky a upečieme na papieri na pečenie na opačnej strane veľkého plechu. Ja som cesto vaľkala rovno na pečiacom papieri, pretože keď som ho vaľkala na doske, nedalo sa mi dobre preniesť na plech.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia