recept - motýliky z kysnutého cesta, suroviny, postup, foto

Na zajtrajší výlet...

MOTÝLIKY Z KYSNUTÉHO CESTA

Cesto:90 dkg hladkej múky1 kocka droždia 42 g1/2 KL soli15 dkg kryštálového cukru2 vajíčka5,6 dl mlieka... 0, 56 l6 dkg rozpusteného maslaNa potretie:1 vajíčko,1 KL cukru,1 ČL olej

Plnka:4 vrecúška škoricového cukru15 dkg mletých orechov15 dkg mletý makcitrónová kôra10 dkg masla na potretie cesta pod plnkukryštálový cukor

Postup:Pripravíme si kvások a necháme ho vykysnúť.Ostatné suroviny zmiešame, pridáme kvások a vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na dve polovice, jednu vrátime naspäť do misky.Prvú polovicu rozdelíme opäť na dve polovice a každú z nich rozdelím na 5 dielov. Z celého cesta teda bude 20 bochníčkov,čiže 20 motýlikov.Každý bochníček potom rozvaľkáme na kruh o priemere asi 20 cm a potrieme ho rozpusteným maslom, posypeme škoricovým cukrom. jedno vrecúško bude na 2 kruhy., alebo posypeme orechmi a cukrom a citrónovou kôrou, alebo,makom, cukrom a cit. kôrou, alebo z každého rožka troška.Potom kruh zvinieme ako palacinku, zvíjame trochu tesnejšie, koniec cesta zahneme na jednej aj na druhej strane dospodu.. Kuchynskými nožnicami zastrihneme zahnuté cesto z jednej i druhej strany, v prostriedku nám ostane asi 1 cm.Zastrihnuté konce vytočíme do strany. Dáme na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie, necháme asi 15 minút podkysnúť, potrieme vajíčkom, do ktorého sme pridali cukor a olej a pečieme pri 175°asi 15 minút.Hotové pocukrujeme.

Ďakujem skúsim?

Odpovedať na tento komentár

Pani Milka kraaaasa? pisala som vam spravu?

Odpovedala som...

Odpovedať na tento komentár

Mňaaaam musim vyskušať, dobre to vyzera ???

Ako vsetko od Milky:) Super ako vzdy, vasa rodinka sa musi kazdy den oblizovat az za usami.

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia