Dnes taký kysnutý...recept:1 kg hladkej múky1 kocka droždie12 dkg kryštálový cukor2 vajíčka*ipka soli6 dl vlažného mlieka10 dkg rozpusteného maslaPlnka:10 dkg horkej čokolády6 PL nutelylekvárPostup:Pripravíme si kvások a necháme vykysnúť.Medzitým si rozpustíme nad parou horkú čokoládu a nutelu. Dobre premiešame a necháme vychladnúť.Všetky suroviny na cesto zmiešať a vypracovať cesto. Nechať vykysnúť aspoň 40 minút.Vykysnuté cesto vyvaľkať na veľký plát, potrieť čokoládovou plnkou a preložiť najprv pravú stranu cesta do 2/3 a potom prikryť ľavou stranou.Potom preložíme zhora do 2/3 a dolným zakryjeme.Cesto potom vyvaľkáme na obdĺžnik podľa veľkosti plechu, nakrájame ho na 2 cm pásy.Pásy zvinieme do špirál a ukladáme na plech vyložený papierom a necháme trocha nakysnúť.Pečieme pri 180° asi 20 minút. Po upečení ešte horúce potrieme hrubšou vrstvou lekváru. Ja som potrela lekvárom a po povrchu ešte nutelou. Keď je koláč vlažný, zrolujeme ho aj s papierom a dobre popritláčame, aby sa špirálky spojili. Keď vychladne, papier stiahneme a pocukrujeme, alebo potrieme šľahačkou a ozdobíme čokoládou...Ja som stáčala dva pásy spolu do špirály, ale stačí aj po jednej, možno krajšie ukáže ten mramor...
recept - mramorová čokoládovo-nutelová roláda, suroviny, postup
Krásne nádherné super mňam lákavé perfektné
Erik ďakujem pekne...
Jaj rozprávkové
Ďakujem pekne...