recept - mramorová čokoládovo-nutelová roláda, suroviny, postup

Dnes taký kysnutý...recept:1 kg hladkej múky1 kocka droždie12 dkg kryštálový cukor2 vajíčka*ipka soli6 dl vlažného mlieka10 dkg rozpusteného maslaPlnka:10 dkg horkej čokolády6 PL nutelylekvárPostup:Pripravíme si kvások a necháme vykysnúť.Medzitým si rozpustíme nad parou horkú čokoládu a nutelu. Dobre premiešame a necháme vychladnúť.Všetky suroviny na cesto zmiešať a vypracovať cesto. Nechať vykysnúť aspoň 40 minút.Vykysnuté cesto vyvaľkať na veľký plát, potrieť čokoládovou plnkou a preložiť najprv pravú stranu cesta do 2/3 a potom prikryť ľavou stranou.Potom preložíme zhora do 2/3 a dolným zakryjeme.Cesto potom vyvaľkáme na obdĺžnik podľa veľkosti plechu, nakrájame ho na 2 cm pásy.Pásy zvinieme do špirál a ukladáme na plech vyložený papierom a necháme trocha nakysnúť.Pečieme pri 180° asi 20 minút. Po upečení ešte horúce potrieme hrubšou vrstvou lekváru. Ja som potrela lekvárom a po povrchu ešte nutelou. Keď je koláč vlažný, zrolujeme ho aj s papierom a dobre popritláčame, aby sa špirálky spojili. Keď vychladne, papier stiahneme a pocukrujeme, alebo potrieme šľahačkou a ozdobíme čokoládou...Ja som stáčala dva pásy spolu do špirály, ale stačí aj po jednej, možno krajšie ukáže ten mramor...

Krásne nádherné super mňam lákavé perfektné

Erik ďakujem pekne...

Odpovedať na tento komentár

Jaj rozprávkové

Ďakujem pekne...

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia