recept na domáci chlieb

1 kg hladka muka T-650, kvasok zo 6dc vlaznej vody, 1kocky kvasnic 1k,lyzicka muky a 1k,lyzicka cukru, 3 k,lyzicky soli, 3k,lyzicky octu a 1k,lyzicka kminu, 3 stredne velke zemiaky uvarit nastruhat,,,vypracujeme cesto ktore si nechame vykysnut hodinku,,,potom dame cesto na dosku a cesto tri krat zpracujeme po 15 minutach,,,ale treti krat si uz vyformujeme bochnik dame na plech posypany mukou a nechame 15 minut kysnut potom dame do truby na najvatsiu teplotu zhruba 5-8 minut aby sa spravila korka trochu zhnedne potom to dam na slabsie teplotu zhruba 150 a peciem asi 40-45 minut vsetko zalezi na tom kto ma aku trubu a Pozor rozkrajovat najskor ked je uz len vlazny!!! a este nieco hned po vybrati ho pekne potriet slanou vodou asi pol lyzicky na pol deci vody tak nech sa vydariiiiii DOBRU CHUT?) prve foto dva chlebiky je z t-650 muky a ten druhy je zo spaldovej muky ale doporucila by som skor pol na pol miesat?

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia