Na dnešné sviatočné raňajky
RAŇAJKOVÉ SLADKÉ BRIOŠKY
Cesto:1 kg hladkej múky8 PL kryštálového cukru2 vanilky1 dl olej3 PL med3 PL citrónová šťava3 dl vlažná voda2 dl vlažné mlieko2 žĺtka6 dkg droždie1 ČL soľ
1 bielok na potretiemak na posypanie
Postup:Z mlieka, 1 PL cukru a droždia si pripravíme kvások a necháme ho vykysnúť. Ostatné suroviny zmiešame a primiešame k nim vykysnutý kvások a vypracujeme vláčne cesto. Necháme ho 1 hodinu kysnúť. Potom si cesto vyváľame na doske a rozdelíme na 20 rovnakých častí.Tie vyšúľame do valčeka dlhého asi 30 cm. Spodný koniec prehneme do písmena J, alebo do slučky a vrchný koniec zapichneme do vzniknutej slučky. Posledný obrázok je video, dúfam, že pôjde. Potom necháme briošky podkysnúť 20 minút, potrieme ich rozšľahaným bielkom a posypeme makom...Dobrú chuť...