Recept - nebeské rezy, suroviny, postup, foto

Nebeské rezySurovinyTěsto:4 ksvejce4 lžícekr. cukr2 lžíceoleje4 lžícehorká voda4 lžícepolohrubá mouka1 lžícekakaošpetkasoliBílková vrstva:6 ksbílku220 gkr. cukr100 gnasekané vlašské ořechy1 šálek (200 ml) třešně1 šálek (200 ml) hladká moukaKrém:6 ksžloutku200 gkr. cukr300 mlmléka1 bal.vanilkový pudink3 bal.vanilkový cukr250 gmásloGlazura:160 gčokoláda20 gmáslo50 mlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

Připravíme si formu na pečení o velikosti 25 x 35 cm, dno vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejte na 180 stupňů a připravíme těsto.Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé pěny, postupně přidáme cukr a šleháme, dokud nedostaneme lesklou pěnu. Po jednom zašleháme žloutek, přidáme olej, vodu a nakonec pouze vařečkou přimícháme mouku smíchanou s kakaem.

Navrstvíme na plech a pečeme po dobu 15-20 minut. Kontrolujeme párátkem - pokud se na párátko lepí těsto, ještě není upečené.

Bílky vyšleháme do tuhé pěny, postupně přidáme cukr a vyšleháme tuhý lesklý sníh, do kterého nakonec vařečkou přimícháme mouku smíchanou s nasekanými vlašskými oříšky a třešněmi. Upečeme ve předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů po dobu 10-15 minut.

Žloutky utřeme s kr. a vanilkovým cukrem, přidáme pudinkový prášek a trochu mléka. Utřeme, abychom neměli žádnou hrudku. Zbylé mléko dáme vařit na mírný oheň a když máme mléko ohřáté, přilijeme za stálého míchání žloutkovou směs. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout.

Máslo utřeme do pěny, postupně po lžících přidáme vychladlý pudink a vyšleháme nadýchaný krém.

Glazura: na mírném ohni rozpustila za stálého míchání čokoládu, přidáme máslo a smetanu. Mícháním spojíme.Když máme vše připraveno, můžeme koláč "poskládat". Na tmavé těsto naneseme krém, pěkně ho uhladíme, položíme Bílkové těsto a vrch polijeme čokoládovou glazurou. Necháme v chladničce stát minimálně 2 hodiny a pak ostrým horkým nožem nakrájíme na úhledné řezy.

Super

Odpovedať na tento komentár

Supeeeeer tie iste budem piecť!!!!

Odpovedať na tento komentár

Fakt su nebeske.

Odpovedať na tento komentár

Skusali ste aj ine ovocie ako ceresne? Dakujem?

Ja som tam dala visne nalozene v alkohole ?

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia