recept - Nutelový kvet, príprava, foto

Zienky tak dnes som si dala zabrat...4 ks nutelovy kvet pre dcerku do skoly...snad bude holandskym detom chutit zajtra v skole pri prezentacii na temu Slovensko a jeho tradicie...ak by bol zaujem o recept pripnem vecer....

Recept: na 1 kvet...180 ml.mlieko, 1 vajce, 50 g roztopene maslo, 1|2 drozdie, 450 g pol. muka, 2 PL. cukru, 1 CL. soli. nutela + vajicko na potretie vrchu. 

Postup: mlieko si ohrejeme pridame 2 PLcukru, pol drozdia, roztopene maslo, zamiesat a do toho jedno cele vajicko( uz nemiesat) nechame drozdie podrast a vsypeme preosiatu muku. Cesto vymiesame aby sa suroviny spojili( podla potreby dodat mlieko alebo muku) a hned bez kysnutia dame na pomucenu dosku kde ho pekne este raz premiesime. Ak treba pridame muku. Cesto rozdelime na 4 casti,prikrijeme utierkou a nechame 20 minut podkysnut. potom urobime 4 gulicky a postupne vyvalkame do kruhu ( ja som piekla na forme od pizze a podla tej formy som urobila aj jednotlive diely) rozvalkane diely dame postupne na okruhly plech vylozeny papierom na pecenie a to tak ze prvy, druhy aj treti natrieme nutelou a posledny stvrty zostane len cesto. do stredu cesta polozime pohar ako ked ideme vykrajovat kolieska a cesto narezeme na 16 dielikov od stredu ku kraju. zacneme na polovice a postupne na stvrtiny az kym nemame 16 dielov.pohar dame prec, potom skladame kvety a to tak ze zoberieme dva dieliky a otocime ich smerom od seba aby rez bol na vrchu. cesto musi byt dobre narezane inak sa nam nebude dobre otacat...takto pokracujeme az do konca kym nieje cely kvet hotovy a konce jemne zatlacime. je dobre ak to robime na paperi cize stiahneme cely kolac ked je navrstveny dole z plechu a ak je hotove tak ho len opatrne stiahnene naspat na plech...natrieme vajickom a nechame trochu podkysnut kym sa nenahreje rura na 180 stupnov. pecieme do zlata. kolac je velmi rychlo upeceny staci mu aj 15 minut ( podla rury), je velmi jemny a chutny. po upeceni este potrieme maslom. Dobru chut!

waw

Odpovedať na tento komentár

chutiť bude určite ale slovenské to moc nie je?

ano mate pravdu, ale zvolili sme taku variantu nie klasicke zaviny aby dcera nemusela krajat a neoschlo to...

tak to je iné? ja by som použila asi tvarohovú variantu. V Holandsku tvaroh asi nemaju?

nie nemaju...tu deti oblubuju vacsinou cokoladove...

Odpovedať na tento komentár

Šikulka ???❤?❤????

Odpovedať na tento komentár

Krasne?

Odpovedať na tento komentár

Ale ten recept mozes

Odpovedať na tento komentár

Čakám na recept

Odpovedať na tento komentár

mňam ?

Odpovedať na tento komentár

Ano mam záujem o recept

Odpovedať na tento komentár

pekné určite budú chutiť, si šikuľka

Dakujem?

Odpovedať na tento komentár

mnaaaam....prosim si receptik

Odpovedať na tento komentár

Aj ja poprosim recept aj do spravy ak by to slo

Odpovedať na tento komentár

Vyzerá.super...na zjedenie....

Odpovedať na tento komentár

Chcem sa spytat, aky priemer ma ten gulaty plech?

podla toho aky mate, ale asi 25 az 30 cm...ten kolac sa mi zmestil na plytky tanier...

Ďakujem

mozte si obkreslit aj kruh na papier na pecenie o velkosti velkeho taniera a potom preniest na obycajny plech ak nemate okruhly...

Ďakujem. Mám aj okrúhly

Odpovedať na tento komentár

je to nutelová hviezda. Frčalo tu tu minulý rok a bola z toho riadna mánia

Odpovedať na tento komentár

Silvinka to je neskutočne krásne,,,

Dakujem Evi, aj holandskym detom chutilo aj ucitelom a prezentacia o Slovensku sa detom tiez pacila tak velka spokojnost na oboch stranach...

Super krajina v ktorej vedia,že existuje Slovensko,,,,

Odpovedať na tento komentár

Sikulka ?

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia