recept - omeleta plnená špenátom, suroviny, postup,

Mouku smícháme se solí, mlékem a žloutky, důkladně promícháme a necháme asi 20 minut odstát. Pak pozvolna přimícháme sníh z bílků. Naběračkou odměřujeme těsto na lehce vymaštěnou pánev a smažíme z obou stran. Já vždy při nalévání těsta odstraním pánev ze zdroje tepla a těsto pozvolna rozprostřu po pánvi, je trochu "línější" než těsto na palačinky, takže se mu moc nechce se samo o sobě roztékat.Každou omelete ihned potřu špenátem a zaroluju. Z tohoto množství jsem udělala 15 kousků.Špenát: Dnes jsem zkusila trochu jiný postup přípravy a takto připravený nám dnes moc chutnal. Cibuli a česnek orestujeme na oleji, přilijeme mléko a přidáme zmrazený špenát. Hrnec přiklopíme pokličkou, zlumíme plotnu a necháme špenát povolit. Pak po částech opatrně vmícháme mouku, aby se nám neutvořily hrudky, důkladně rozmícháme, osolíme a za občasného míchání povaříme, dokud nezhoustne natolik, že se nám začne lehce lepit na vařečku. Dle chuti dosolíme, můžeme přidat sušený česnek nebo špetku mletého chilli pro výraznější aroma a dochutíme PodravkouVíce zde: http://www.tipnavylety.cz/products/omelety-plnene-spenatem/mobileversion=0

https://www.facebook.com/Recepty.Akce.Festivaly/posts/1786763194673333

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia