recept - orechová torta plnená krémom z karamelu, kávy, orechov a medu, príprava, foto

Prajem pekný podvečer všetkým?.Dnes som sa trošku realizovala...

Orechová torta pre oslávenkyňu, plnená karamelovo-kávovo-medovým a orechovým krémom. Orechový krém som minula celý, toho druhého mi ešte ostalo na zákusok.RECEPTKorpus: 6 vajec, 150 gr práškového cukru, 100 gr polohrubej múky, 100 gr mletých orechov, 1/2 prášku do pečiva, 2 lyžice oleja.

Postup: Žĺtky vymiešame s cukrom do spenenia, pridáme múku, orechy, prášok do pečiva, olej a vyšľahaný sneh z bielkov. Zľahka premiešame a vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Ja som mala formu o priemere 22 cm.Pečieme pri teplote 180°C 30 min.Ja som robila 2 korpusy, ktoré som si rozrezala na polovicu.

Plnka orechová na dva korpusy:400 ml mlieka, 240 gr práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 200 gr mletých orechov, 1 Zlatý klas, 2 žĺtky, 1 maslo.Postup: Mlieko, cukor a pomleté orechy dáme var**. Keď nám zmes zovrie, za stáleho miešania prilejeme v mlieku rozrobený Zlatý klas a žĺtka. Uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí kaše, vyšľaháme maslo a následne spolu spojíme.

Plnka karamelovo-kávovo-medová:100 gr medu, 250 gr masla, 150 gr kryštálového cukru, 200 ml čiernej kávy, 200 ml mlieka, 3 lyžice polohrubej múky, 1 lyžica umu.

Postup: Cukor rozpustíme v hrnci na karamel. Uvaríme si čiernu kávu, precedíme a horúcu zmiešame s umom a zalejeme karamel.Varíme na miernom ohni, kým sa karamel nerozpustí. V mlieku rozšľaháme múku a pridáme do horúcej karamelovej zmesi / prilievame radšej cez sitko / a povaríme do zhustnutia. Odstavíme, necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s medom a postupne do zmesi zašľaháme uvarenú vychladenú kašu. Pozor na teplotu, aby sa nám krém nezrazil. Chutí výborne.

velmi pekna torta

Ďakujem, snažila som sa, hádam bude chutiť?.

Odpovedať na tento komentár

mnaaaamm takuuuu by som si hned dala

noooo tak taku mi upevies dobre?

jojojo ale takuto orieskovu bez tej 60

tato torticka je fajnova ale bez cisla

Odpovedať na tento komentár

Pekna,zo 6 vajec je na jeden korpus do 22cm formy,prosím?

Ano, na jeden korpus a priemer 22 cm.

Odpovedať na tento komentár

Vďaka za podrobný popis, určite vyskúľam ja krásna.

Ďakujem?.

Odpovedať na tento komentár

Jeeej, to je nadhera!? Zuzka, v sobotu venceky, dnes slavnostna torta - cinis sa? len ta šesťdesiatka sa mi tam nem-páči 3:-) hAADAj preco??

A ten detailny popis, to je nieco pre mna?

Darinka, najskôr som chcela dať sviečku 60, ale potom som si to rozmyslela. Možno nemali byť tie perly na tom, lepšie by to ukázalo. A popis je taký, aby bol zrozumitelne. Hádam pomôže?.

ale som Ta potrapila, prepac? ide o to číslo --- lepsie by bolo 40.... pripomina mi, ze este tento rok sa ho mozno aj dozijem a kto potom urobi taku peknu tortu mne?? 3:-)

naschval som cakala na odpoved, lebo kr**izovat sa tu nema...? inak by som zmazala

Darinka Vám určite rodinka prichystá ešte krajšiu?.

preco si mi zacala vykat?? syn nema nema este priatelku - mozno si urobim daku slanu tortu sama, este som sice ziadnu nerobila, ale som expert na zdobenie... v decembri sa teste, dam sem aj foto 3:-)

To sme potom Darinka dve decembrové?. A ktovie ešte môžeme byť aj rodina, dcéra je tiež bez priateľa?.

supeeer, som streleny strelec? no ja neviem, dcera by moc nevyhrala so starou svokrou 3:-)

Odpovedať na tento komentár

Mnam

Odpovedať na tento komentár

Perfektne napisane..klobuk dolu..a krasna a urcite velmi chutna torta...vyskusam

Ďakujem, rada poradím, nech aj ostatni vyskúšajú. Je to tu o receptoch, tak na mieste?.

Odpovedať na tento komentár

Stara klasika je najlepsia

Odpovedať na tento komentár

Zuzka♥ máš jedno štaqstie,že neviem kde bývaš.rorty sú = ♥

Odpovedať na tento komentár

krásna? klasika?

Ďakujem, no toto je malina, ale čo ja zvediem v máji pre tú moju dcéru, čo básni po torte kabelka Louis Vuitton. Tú kto mi vyzdobí?

pani Zuzka no určite to bude krásne, pre deti aj modré z neba? držím palce už teraz?

Veru mám aj obavy z toho, poviem pravdu.

Odpovedať na tento komentár

Este mam "odbornu" otazku? Ta plnka karamelovo-kávovo-medová sa pouzije na ozdobovanie vrchu zrejme. Ako si dosiahla take krasne kvetinky? Je to tou konzistenciou plnky a spravneho nastavca v plniacom vrecusku?? Dufam, ze sa nikto nerehoce, lebo budem smutna?

Ano Darinka, ružičky sú z tej karamelovo-kávovo-medovej plnky a nástavec na zdobenie mal dnes premiéru, ten som si objednala cez net na adrese NaTortu.sk. Taký väčší je, vyložene na tie ružičky som chcela.

Tak som to uhadla? Tie ruzicky su skutocne nadherne, no uz Ti dam pokoj, a diky za odpovede?

Posielam foto... V ponuke je pod názvom Šp****a veľká 1G ( kvietok ), kód 419-1G, cena 2,40€. Ak by mal niekto záujem?.

vdaka, myslim, ze to pomoze hlavne ostatnym zienkam?

Odpovedať na tento komentár

Super?

Odpovedať na tento komentár

Tak tomuto sa hovori tortička....tie marcipanove su pekne ale nechutia tak ako tieto

Odpovedať na tento komentár

/></div></body></html>

Odpovedať na tento komentár

Ďakujem?. Mne sa páčia aj tie marcipánové, ale také už robia zručnejšie. Hlavne to zdobenie. Ja som nikdy nebola dobrá z výtvarnej?.

Tiež veľmi pekná, už som ju registrovala?.

Jééj, tie sú krásne. S tou čokoládou po bokoch som už mala zálusk, ze musím vyskúšať. Nabudúce...ďakujem za inšpiráciu. Šikulka a aká mladá?.

Odpovedať na tento komentár

Toto je pravá, mňaková torta

Odpovedať na tento komentár

v jednoduchosti je krása, veľmi pekná

Ďakujem pekne?.

Odpovedať na tento komentár

úplne úžasná...vkusná a iste aj vynikajúca chuťovo....ste šikulka!

Ďakujem, ja radšej to pečenie, ako varenie?.

Odpovedať na tento komentár

ten korpus vyzera fantasticky za dva tyzdne idem piect tortu vyskusam vas...recept...

Ďakujem...dúfam, že budete spokojná. Ešte niekedy striedam orechový korpus s piškótovým korpusom s kúskami čokolády. Dnes pláty orechové. Recept na piškótový korpus: 5 žĺtkov, 250 gr práškového cukru miešame za pomalého pridávania 10 lyžíc horúcej vody a 250 gr polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 1ks 200 gr nasekanej na jemnejšie čokolády na varenie / kupujem v Lidli /, zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Inak toto piškótové cesto /bez čokolády / používam na klasické zákusky.

dakujem isto budem robit ten vas

Inak tie vrchy torty som zrezala, zarovnala, pomrvila a použila na punč zmešaný s umom, džemom, pomletými orechami, trochou plnky a dávam to do zákuskov medzi pláty, môže sa dať aj zamraziť a potom použiť v prípade potreby.

ok

určite vyskúšam

Odpovedať na tento komentár

stara dobra klasika... mnam....

Vrch sa ešte poleje čokoládou? Pošlite mi prosím ešte nejaký recept na takúto jednoduchšiu tortu

Ano, vrch torty som poliala čokoládou a to tak, že najskôr som si urobila taký 3cm široký hrubší pás vytvorený z papiera na pečenie. Ten som oblepila okolo vrchu potretej krémom torty a natesno pr**isla, aby keď sa tá čokoláda bude liať na vrch mi to nestekalo dolu po bokoch. Keď čokoláda trošku zatuhne, papier odložím a až potom som obsypala boky torty pomletými orechami.

Odpovedať na tento komentár

Ten korpus.... To cesto si vylejem do nádoby 1/2 a potom 1/2

Odpovedať na tento komentár

presne stara dobra klasika vyskusam

Odpovedať na tento komentár

niet nad taketo klasicke torty mnam mnam? krasna torta a hlavne je cela jedla ziadna umela

Odpovedať na tento komentár

Ďakujem?.

Odpovedať na tento komentár

Mňam super?

Odpovedať na tento komentár

KRASNE pani ! spravodlivá, mamičkovská torta! Určite boli, či budú nadšení všetci, ktorí sa do nej pustia! a oslávenkyňa zvlášť!!!

Odpovedať na tento komentár

Orechová klasika najlepšie torty vyzerá dobre vyskúšam

Odpovedať na tento komentár

Nadherna klasika:-)♥♥♥

Odpovedať na tento komentár

Krásna vyskúšam.

Odpovedať na tento komentár

Mohu se prosím zeptat Zuzanko, mám dělat kávový korpus a druhé paní zas kakaový anebo čokoládový korpus, mohla byste mi prosím napsat receptíky nějak jako je tento váš ořechový korpus? Prostě o tuto starou dobrou klasiku bych moc prosila, která je nej a nej a ještě jednou nej. Také jestli máte vhodné krémy, které byste ke každému doporučila popř. i receptík nějak na ně. Jste moc a moc šikovná a hodná a moc byste mi pomohla. Děkuji za zprávu na fb do sz! Jana Máte famózní dort!

Odpovedať na tento komentár

Prekrasna

Odpovedať na tento komentár

stará dobrá klasika...Ďakujem za perfektne napísaný postup, určite vyskúšam plnky...❤️

Odpovedať na tento komentár

recept zapísaný v starej dobrej písanke a už sa teším ako budem skúšať mňam?❤️

Odpovedať na tento komentár

ak chutila tak dobre ako vyzerá.....dva korpusy to znamená že cesto z uvedených surovín na cesto rozdelili na polovicu?

Odpovedať na tento komentár

Super

Odpovedať na tento komentár

Takto vyzerá torta v reze...

Odpovedať na tento komentár

Mńam, krása!

Odpovedať na tento komentár

Aj s niecim kropite,kávou alebo rumom?aby nebola suchá?

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia