recept - orechové štangle, suroviny, postup

Milé priateľky sľúbila som,že vám napíšem tecept na orechové štangličky a londýnske rezy.

Orechové štangličky:Potrebujeme: 25 dkg mletých orechov25 dkg práškového cukru2 bielkaKôra z pol citrónaNa posyp dosky polohr.múku

Poleva: 15 dkg práškového cukru2 bielkaPár kvapiek citrónovej šťavy

Postup: Všetko vymiesime do hladka(ja to miesim v mise). Vyvaľkáme na hrúbku 5 mm.Nanesieme polevu a vykrajujeme štangličky podľa ľuboveľnej veľkosti. Kladieme na plech vyložený papierom.Poleva postup: 15 dkg práškového cukru a 2 bielky šľaháme nad parou pokiaľ nie je primerane hustá(radšej nech je redšia)a pridáme asi 2 malé lyžičky citrónovej šťavy.

Dáme do rúry a pečieme(sušíme) pri teplote 150 stupňov 10 až 12 min. Sledujte,aby nezhoreli.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia