recept - ovocný koláč, suroviny, postup,

Ingrediencie:

2 hrnčeky polohrubej múky Babičkina voľba

1 hrnček krupicového cukru

125 g studeného masla

½ prášku do pečiva

2 vajíčka

½ - ¾ hrnčeka mlieka (podľa potreby)

1 vanilkový cukor

Postup:

Rozpáľte rúru na 180°, vymažte plech alebo formu na pečenie maslom a vysypte trochou polohrubej múky či vyložte papierom na pečenie.

Múku, cukor a maslo spracujte prstami na mrveničku. Z posýpky odoberte jeden hrnček a odložte ho bokom na posypanie.

Do zvyšnej mrveničky pridajte kypriaci prášok a vanilkový cukor, cesto zapracujte a rozmiešajte s vajcami a mliekom. Cesto vylejte na plech a posypte ovocím a na záver mrveničkou, ktorú ste si odložili.

Pečiete v rúre 20-30 minút, dovtedy pokým nie je stred cesta prepečený a mrvenička nezačne zlatnúť.

Tipy:

Do cesta môžete pridať aj citrónovú kuru.

Množstvo cukru môžete upraviť podľa chuti a sladkosti ovocia.

Cesto pred pečením môžete potrieť tiež tvarohom a potom posypať ovocím.

Pokým sa neviete rozhodnúť, môžete upiecť koláč i s viac druhmi ovocia. Na obrázku sme piekli marhuľovo-nektarinkový koláč.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia