recept - ovocný zdravý koláč, suroviny, postup,

Koláč bez múky, cukru, vajec, mlieka, orechov, čokolády za 5 minút!

2 banány (ideálne zelené, ktoré obsahujú rezistentný škrob, ak nestrážite príjem cukrov, kľude aj žlté)

1 jablko

150 g pomletého maku (Na mak som pri hľadaní nízkosacharidových náhrad múky úplne zabudla, keďže však orechy nepripadali do úvahy, dostal sa rad aj on. Jeho ďalšou výhodou počas obdobia reštrikcie mliečnych výrobkov je vysoký obsah vápnika, preto je obzvlášť vhodný najmä pre dojčiace matky na diéte, ktorých deti majú alergiu na proteíny kravského mlieka.)

lyžička kypriaceho prášku

4 lyžice kokosového oleja (môžete použiť aj maslo alebo ghee, ak však vy alebo dieťa, ktoré dojčíte máte alergiu na bielkovinu kravského mlieka, často ani ghee nie je úplne bezpečné)

lyžica sušených hrozienok (na dosladenie, nie je však nevyhnutná pre tých, čo si strážia príjem fruktózy)

med alebo iné sladidlo podľa chuti, ale banány a hrozienka mne úplne stačili

Banány s jablkom rozmixujeme na kašu, pridáme hrozienka, mak a kokosový olej, rozotrieme na vymastený plech v hrúbke asi 1 cm (možno trochu viac) a dáme piecť na 180°C 30-40 minút. Cesto by malo byť hustejšie, aby sa dalo rozotierať, preto ak použijete väčšie banány alebo jablko, treba dať viac maku. Skúšala som časť maku nahradiť aj kokosom, výsledok však nebol taký dobrý ako s použitím samotného maku. Úplne jednoduché, rýchle, minimum ingrediencií a chutí skoro ako klasický makový závin:)

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia