Recept - pagáče, suroviny, postup, foto

Milé moje fcb. priateľky, moja maminka Žofka mi dala opäť jeden veľmi dobrý receptík na pagáče, ktoré sú fantastické a všetkým veľmi, veľmi chutiaja som ich pomenovala podľa nej "Žofinkine pagáče"......."zvláštnou" ingredienciou tohto receptíku sú na suchej panvice opečené vlašské orechy, (posekané na menšie kúsky), ktoré sú náhražkou za oškvarky (nie každý ich môže konzumovať) a vôbec ale vôbec to tam nie je na rozoznanie, za to ručím

CESTO: 300 g hladkej múky, 300 g polohrubej múky, 1ČL soli, 1 dcl oleja, 1 celé vajce, 3 dcl teplého mlieka (z trošky mlieka budeme robiť klasický kvások), 1ČL cukru, 1 celá kocka kvasníc

SUROVINY na PLNKA: 3 stredne v šupe uvarené, vychladnuté a nastrúhané (na jemnom strúhadle) zemiaky, 125 g CERY (nastrúhanej na veľkých okách strúhadla), 100 g údeného syra - musí byť údený pre chuť (tiež nastrúhaného na veľkých okách), 100g posekaných na suchej panvici opečených vlašských orechov,

NA POTRETIE: 1 celé vajíčko, rozhabarkované so soľou

POSTUP: V troche teplého mlieka rozdrobíme kocku kvasníc, *ipku cukru a pripravíme si klasický kvások, ktorý necháme nakysnúť. Medzi tým si nastrúhame a pripravíme na plnku všetky ingrediencie.Keď máme kvások vykysnutý, zamiesime si cesto spojením všetkých ingrediencií na cesto a necháme ho nakysnuť. Po nakysnutí cesta, cesto rozvaľkáme a začíname naň klásť plnku v takomto poradí:1.opražené na suchej panvici vlašské orechy

  1. nastrúhaný údený syr
  2. nastrúhaná CERA
  3. nastrúhané zemiakyTakto naplnené cesto preložíme ako obálku a necháme kysnúť 15 minút. Po prvých 15-tich minutách, nakysnuté cesto, tak ako je, opäť ho rozvaľkáme, opäť ho preložíme na obálku a tento postup opakujeme ešte 2x (spolu to prekladáme 3x po 15 min.).Keď je cesto už po treťom preložení nakysnuté, rozvaľkáme ho, a vykrajujeme z jeho pagáčiky, ktoré kladieme na plech vystlaný pečiacim papierom. Pagáčiky potierame pred pečením rozhabarkovaným vajíčkom a pečieme na 180-200C do zlatista.Upečené pagáčiky sú krásne nalístkované.

Možno sa niekomu bude zdať, že je to zdĺhavý a zložitý proces ale nie je to tak. Ja sa vám to snažím čo najzrozumitejšie napísať a aj odovzdať. Oplatí sa vyskúšať, neoľutujete.Želám vám dobrú chuť!

určite vyskúšam

Odpovedať na tento komentár

ĎAKUJEM vyskúšám

Odpovedať na tento komentár

dakujem za skvely recept

Odpovedať na tento komentár

vyskúšam

Odpovedať na tento komentár

Vyzerajú fantasticky a určite aj tak chutia.

Odpovedať na tento komentár

Vyskúšané a veľmi chutné

Odpovedať na tento komentár

Ďakujem pekne?

Odpovedať na tento komentár

vyborny recept, dakujem!

Odpovedať na tento komentár

Nebudete verit,jedla som oskvark.pagace plnene slivk.lekvaromfantasticke

Odpovedať na tento komentár

skusim to s maslom miesto cery,ale skvely napad,vdaka

Janka, ja len chcem podotknúť, že tá CERA zaručuje, že cesto je mäkké aj na druhý, tretí deň...a či to dosiahnete aj s maslom nezaručujem?

napsem ako to dopaqdlo s maslom

...O.K....budem čakať?

Odpovedať na tento komentár

Aj ja vyskúšam ďakujem

Odpovedať na tento komentár

vyzerá výborne, určite vyskúšam?

Odpovedať na tento komentár

vyskúšam...?

Odpovedať na tento komentár

Takyto recept mam,ale oškvarkami,na orechy mám alergiu.ďakujem je chutný☺

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia