recept - Pecene buchty, suroviny, postup

Pecene buchtySuroviny:60 Dg polohrubej múky, kocka droždia, 10 Dg kryštálového cukru, 2,5 dcl mlieka, 3 žĺtka, 1 dcl oleja, 1 vanilkový cukor, 1 kl soli.Plnka: lekvár,nutelaPostupZ vlažného mlieka trošky cukru a droždia necháme vykysnúť kvások, pridáme k ostatným prísadám a sparacujeme cestocesto necháme prikryté kysnúť 20 minútrozgúľame cca na 0,5 - 1cm hrúbku, pokrájame na štvorce a plníme a plníme zohneme na polovicu, popritláčame, uložíme na vymastený plech a potrieme jednu stranu olejom..takto postupujeme až kým nemáme plný plech. Olejom ich potierame aby sa nám nezlepili, takže sa nebojte dávať natesno. V tejto fáze počkáme 40 minút a v plechu ich necháme kysnúť...vyhrejeme rúru na 180°C a pečieme 15 minút. (alebo aj dlhšie, ved si poznáte každá tú svoju rúru?Niektoré potvory sa nám otvoria...preto ich treba čím skôr odpratať (však viete kam) mnamky:))))) k tomu pohar mliecka a parada sladko az za usami:)))

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia