recept - pečené mäso s omáčkou, postup, suroviny, foto

My dnes takto...Ja som použila aj hovadzie aj bravčové

6 väčších plátkov bravčového mäsa (pokojne nahraďte hovädzím)

4 kyslé uhorky (čo najväčšie)

4 cibule

10 plátkov slaniny (hrubšie)

4 až 5 strúčikov cesnaku

trochu oleja

horčicu

soľ a mleté čierne korenie

Na omáčku

400 ml červeného vína

200ml hovädzieho vývaru

1 cibuľu

1 polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku

1 balenie zeleniny do polievky

2 bobkové listy

olej

soľ a čierne korenie

Postup:

Začneme prípravou mäsa. Jednotlivé plátky mäsa by mali byť čo najväčšie, následne ich ešte jemne naklepeme tĺčikom, aby sme zväčšili ich plochu. Každý plátok potom klasicky osolíme a okoreníme z oboch strán. Potom si prelisujeme cesnak, cibuľu nakrájame na kolieska a uhorku na pozdĺžne pásy. Potom začneme vrstviť: na plátok mäsa natrieme cesnak a horčicu, následne uložíme 2 plátky slaniny, ktoré zakryjeme kolieskami cibule a plátkami uhoriek. Potom túto vrstvu prikryjeme ďalším kusom mäsa a znova zopakujeme postup. Keď minieme všetko mäso a ingrediencie, celú túto navrstvenú mäsovú pochúťku musíme zviazať motúzom tak, aby sa nám to nerozpadlo.

Zatiaľ si môžeme zapnúť rúru a pripraviť omáčku, ktorou ešte mäso zalejeme. Na rozpálenom oleji si osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu, ku ktorej potom pridáme rovnako na drobno nakrájanú zeleninu. Občas premiešame a keď zelenina chytí farbu, pridáme soľ a čierne korenie, paradajkový pretlak a 2 bobkové listy. Všetko dobre premiešame a necháme chvíľu var**, následne pridáme aj červené víno a vývar mierne stiahneme plameň a necháme ešte pár minút var**.

Navrstvené a zviazané mäso potom preložte do pekáča a zalejte pripravenou omáčkou. Pekáč alebo zapekaciu misu prikryte pokrievkou alebo alobalom a nechajte piecť pri 180 stupňoch asi 2 až 2 a pol hodiny pre hovädzie mäso, pokiaľ ste použili klasické bravčové stačí vám cigánsku piecť aj kratšie.

AJ TOTO MAM ZJEST....

Odpovedať na tento komentár

Perfektne ????

Odpovedať na tento komentár

Zuzi otvor si tam restiku ti si strasne sikovna..mala by si vela clientou

pravdupovediac rada by som ale si to reálne neviem predstaviť?? ale radšej cukrareň❤ dakujem Ivetka moc ???

Odpovedať na tento komentár

Zuzinka waw!!!!! Klobuk dolu. Krasne Urcite vyskusam ?

Vyskušaj moja lebo je to fakt dobré už som sa to dlho chystala robit a dnes nastal čas ???❤

Odpovedať na tento komentár

Mnam to vizera chutne ?/></div></body></html>

Odpovedať na tento komentár

Zuzka perfektnééé? ešte som takto mäsko nevidela robiť? ale dokonaléééé? uložila som? a v tej žemli perfekt? ???

Dakujem Janka ???Toto je skvelé jedlo ked čakáš navštevu alebo ste viacerí, vela sa nenarobíš a každý si vie narezať a sám obložiť žemlu alebo chlieb,ja som k tomu kúpila turecký chlieb a ešte nám zostalo aj na zajtra aspoň po robote nemusím vyvárať????

zuzana82 super ? fakt super ??? ???

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia