recept - Plnená bageta Baguette ripiena, suroviny, postup, foto

https://www.facebook.com/Talianske-recepty-581288712037854/ https://www.facebook.com/permalink.phpstory_fbid=714303232069734&id=581288712037854Plnená bagetaBaguette ripiena

Prísady;• hrubšia a dlhšia bageta 1-2 ks• tuniak v olivovom oleji 160 g• tradičné alebo rastlinné maslo 50 g• červená paprika alebo kapia 1 ks• vykôstkované čierne olivy 20 ks• reďkvičky 1 zväzok

Postup;•Maslo necháme mimo chladničky na pár hodín, aby zmäklo.•Tuniaka necháme odkvapkať od oleja.•V mise rozmiešame maslo s tuniakom.•Postupne pridáme nakrájanú zeleninu a zľahka vmiešame.•Papriku nakrájanú na kocky, reďkovky na slížiky a olivy na štvrtiny.•Z bagety odrežeme oba konce a vyberieme vnútro. Ak je bageta pridlhá, začneme s prerezaním na polovice.•Vnútro z bagety rozdrobíme/namrvíme a vmiešame do zmesi.•Do zmesi môžeme pridať aj *ipku soli a korenia (podľa chuti).•Kúskom alobalu zabalíme jeden koniec bagety a z opačnej strany naplníme zmesou.•Zmes vkladáme napr. lyžičkou a zľahka utláčame.•Až sa dostaneme na koniec, alobal preložíme na opačný koniec a naplníme zmesou ostávajúci voľný priestor v bagete.•Po naplnení oba konce uzavrieme alobalom a celú bagetu zavinieme do potravinovej fólie.•Uložíme do chladničky aspoň na 30 minút. Následne nakrájame na kolieska.

Plnené bagety si možno pripraviť aj deň vopred ako malé pohostenie na večierok alebo ako predjedlo, či raňajky.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia