Recept - Plnená kapusta, suroviny, postup, foto

Plnená kapusta - tak ako ju pripravujem ja (sýte, pracné ale veľmi chutné jedlo)

(Na takúto dávku budeme potrebovať 10l hrniec)1,5 kg mleté bravčové mäso (pliecko, orezy)1 hlávka kapusty1 kg kyslej kapusty1 údené bravčové koleno300 g domácej klobásy200 g predvarenej tvrdšej ryže400 g paradajkového pretlaku400 g domácej údenej slaniny3 vajcia4 väčšie cibule6 strúčikov cesnaku250 ml smotany na varenieSoľČierne korenieMajoránkaRasca drvenáČervená mletá paprikaVývar z údeného kolena

Údené koleno uvaríme na polomäkko, vývar odložíme, mäso necháme vychladnúť, vykostíme a pokrájame na 3 cm kusy aj s kožou.Ryžu varíme 10 minút, scedíme a necháme vychladnúť a pridáme k mletému mäsu. Slaninu pokrájame na drobno a vyškvaríme, škvarky vyberieme a pridáme k mäsu. Na masti od slaniny do zlata opečieme nadrobno pokrájané cibule a polovicu pridáme k mäsu. Do mäsa pridáme 1/3 pretlaku, vajcia, 3 prelisované strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, rascu a majoránku a dôkladne premiešame.Z kapusty vyrežeme hlúbik a vo vriacej vode necháme zmäknúť listy, ktoré postupne vyberáme kliešťami a necháme vychladnúť. Môžeme aj zmraziť v mrazničke aby zmäkla.Domácu klobásu pokrájame na 3 cm kusy.Do druhej polovice usmaženej cibule pridáme pretlačený cesnak, červenú papriku a podľa chuti soľ (vývar aj kyslá kapusta obsahuje soľ), čierne korenie, rascu, podlejeme trochou vývaru z kolena, primiešame polovicu pokrájanej kyslej kapusty a pokrájaný stred hlávkovej kapusty, na túto vrstvu môžeme položiť kožku zo slaniny, posypeme pokrájaným kolenom a klobásou. Na túto vrstvu kladieme naplnené a zabalené kapustové listy. Jednotlivé vrstvy posypeme klobásou a mäsom z kolena. Vrch posypeme zvyškom pokrájanej kyslej kapusty, zalejeme vývarom z kolena v ktorom sme rozmiešali zvyšok pretlaku a varíme na malom ohni, najlepšie na liatinovej platni niekoľko hodín (aj 4). Odstavíme z ohňa a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali 3 ČL kukuričného (zemiakového) škrobu. Povaríme ešte 10 minút a podávame s chlebom, vrch zdobíme kyslou smotanou.

Golubce originalne?

Odpovedať na tento komentár

joj tosú dobrotký mnaaaam

Odpovedať na tento komentár

Tak toto jedlo ja nemusim

Odpovedať na tento komentár

Určite je to úžasné lebo keď som to čítala už mi tiekli slinky,niekedy vyskúšam,keď nás bude viac doma

Odpovedať na tento komentár

Tak toto bych si dala sikula

Odpovedať na tento komentár

Delikatesa

Odpovedať na tento komentár

Mňam toto jedlo milujem

Odpovedať na tento komentár

Je to vyborne len po tolkej mastnote (ak je vas doma viac) treba obsadit WC.

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia