recept - Plnená kapusta-Zemplínske holubky, suroviny, postup

Plnená kapusta-Zemplínske holubkySuroviny: Hlávka kapusty,1/2 kg mäsa,pollitrový hrnček ryže,3 lyžice mletej sladkej papriky,2 lyžice masti,3 veľké cibule,soľ,čierne korenie,3 lyžičky cukru,3 dl hustého rajčiakového pretlaku,voda.Z hlávky kapusty vyrežeme hlúb a ponoríme ju do vriacej vody,vidličkou odlupujeme zmäknuté listy.Stredok hlávky porežeme a vyložíme ním kastról.Bravčové pliecko si pomelieme,cibuľu pokrájame na drobno a rozdelíme na dve časti,jednu opražíme na bravčovej masti a vložíme na ňu pomleté mäso,chvíľu podusíme,ryžu si zalejeme vriacou vodou,k mäsu pridáme druhú časť cibule,mletú papriku a odstavíme.Pridáme 5 lyžíc pretlaku soľ,čierne korenie podľa chuti a tri lyžičky cukru a scedenú ryžu.Na kapustu dávame po dve lyžičky zmesi a robíme maličké závitky,ktoré ukladáme do kruhu do kastróla.Zalejeme vodou zarovno a varíme.Po 10.minútach vrenia zalejeme pretlakom rozmiešaným s vodou.Pomaličkým vrením dovaríme.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia