Dnes taký slávnostnejší nedeľný obedík
PLNENÉ KURACIE STEHNÁ
Suroviny:4 celé kuracie stehná3 vajíčka3 ks párkynakladaná kápia2 cibulekukuricatvrdý syrsoľ, korenie na kurčamôžete použiť aj huby
Postup:Najprv si urobíme plnku. Jednu cibuľu nakrájame na malé kocky a opečieme ju do sklovitá, pridáme vajíčka,osolíme,okoreníme, párky nakrájané na kolieska a pripravíme si praženicu.Do hotovej zamiešame asi jednu polievkovú lyžicu vrchom kukurice a kápiu narezanú na štvorčeky alebo pásiky.Syr si narežeme na pásiky asi 8 ks a zvyšok postrúhame.Teraz si zoberieme stehná. Z horného stehná odstránime kosť, otvor naplníme praženicou, na vrch priložíme 2 plátky syra a zašijeme pomocou nitky, ktorú pred podávaním vytiahneme.Druhú cibuľu si nakrájame na pásiky, opečieme na oleji,pridámenové korenie, čierne korenie celé a vložíme hotové naplnené stehná, ktoré posypeme korením na kurča, podlejeme vodou a pečieme najprv zakryté pokrievkou 50 minút, potom pokrievku odkryjeme,stehná posypeme syrom a dopečieme ešte 15 minút.Mäso by malo byť hotové.Ešte raz ho posypeme syrom a môžeme podávať. Podávame s pečenými zemiakmi a ryžou.Zemiaky očistíme, narežeme na štvrtky a dáme var** do osolenej vody. Keď sú do polovice uvarené, dáme ich na vymastený pekáč, posypeme drvenou rascou a korením na zemiakya dopečieme do ružova.