Dokonaly krem pod potahovku - ganachePridané používateľom Konditorin dňa 14. marec 2016 - 21:30Popis
Rada by som sa s vami podelila o casto vyhladavany recept pod fondant. Budeme potrebovat dve suroviny, slahacku a cokoladu na varenie..
Ingrediencie250 millilitrov slahacka500 gramov čokoláda na varenieInštrukcie
Budeme potrebovat slahacku a cokoladu. Pri cokolade na verenie je pomer 1:2. Na tortu o priemere 24-28cm potrebujeme 250ml slahacky a 500g cokolady. V porovnani s maslovym kremom je tento krem drahsi, ale neporovnatelne chutnejsi!
Postup: slahacku zohrejeme, netreba ju varit. Musi byt horuca. Nalameme na kusky cokoladu a nasypeme ju do hrnca so slahackou. Nechame aspon 5min oddychovat. Potom pomaly miesame, kym sa vsetka cokolada rozpusti a nechame vychladnut. Pozor, krem nedavame do chladnicky!!! Az sa krem vychladi na izbovu teplotu, mozme nim natriet tortu, vyrovnat vsetky nedostatky. Dame tortu na par minut do chladnicky a potom natrieme zvysny krem. Hotovo!!! Nemusite sa bat, ze sa vam fondant roztopi. Vsetko krasne drzalo aj pri trojhodinovom transporte.?
šľahačka cokolada na varenie