recept - rebarborovo-zemiaková polievka s chilli, VEPRO,KNEDLO,ZELO, foto

REBARBOROVO-ZEMIAKOVA POLIEVKA s chilli: zemiaky mam vzdy uvarene v supke v chladnicke (budeme potrebovat pomer cca 250g zemiakov a 500g rebarbory). Cibulu som jemne oprazila na olivovom oleji s posekanou chili paprickou a zazvorom, pridala rebarboru, podusila, pridala citronovu koru, vyvar (moze byt aj trochu bieleho vina), lyzicu cukru a osupane varene zemiaky, chvilku povarila a rozmixovala. Podla chuti dochutit solou, popripade citronom( ja som nepotrepovala dochutit). "VEPRO,KNEDLO,ZELO" v mojej obmenenej forme: peceny bocik - cesnak, rasca, sol -moj tip (peciem tak aj kacicu): piect vo folii s vodou, ziadne polievanie, ziadna robota, masko super stavnate, pred koncom odstranim foliu a dopeciem na najsilnejsie alebo pod grilom kozu, aby bola chrumkava. Tentokrat cervena kapusta. Robila som ju uz na milion sposobov (s cervenym vinom, s jablkami, s pomarancovou stava, s gastanmi, atd.), ale najviac nam chuti recept od babicky, robim tak aj bielu: color skaramelizujem, piodlejem vodou, striedam vrstvy kapusta, cibula, olupana rajcina a supky zbavena paprika + kmin, sol, bob.list, podusim, ked je treba zahustim zatrepkou, ochutim octom. ZEMLOVE KNEDLE: trosku cibulky som oprazila na masle, zmiesala som vajcia s mliekom a solou, pridala to do nabrobno pokrajanych zemli (rozkov), k tomu petrz.vnatku, cibulu s maslom, poriadne premiesala a nechala stat, podla potreby pridala muku, formovala som gule a mierne varila.

Ahoj Lucka, nemas foto tej polievky? ja som v zivote nic z reberbory nerobila nic, tak by som skusila, iba ako to ma vyzerat nakoniec, aby som nebola spokojna s mojim vytvorom a nebolo to ani len podobne, ako ma vyzerat:)

Maja fotka je hore, toto je zvysok, farbu ma zltu po zemiakoch, osupana rebarbora je zelena a varenin neutralna farba, takze napr. s jahodami naberie cervenu farbu, atd... Druha foto je originalna z internetu

dakujem hartmann.luisa

Odpovedať na tento komentár

Supeeer ????

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia