recept - Ruská šľahačková torta, suroviny, postup,

Ruská šľahačková torta: Upečieme piškotu z 5 vajec, 1O lyžíc kryštálového cukru.Pridáme 10 lyžíc múky a trochu práška do pečiva. Dáme upiecť do rúry. Potom uvaríme nad parou 5 celých vajec, 15 dg kryštálového cukru a 3 dcl mlieka varíme a miešame kým hmota nie je hustá. Vyšľaháme smotanu 1l z 10 dg cukrom. Pripravíme si želatínu a to 3lyžice želatíny sa varí z 8 lyžicami vody. 2 -3 balíčky ovocných cukríkov gumových nakrájame na kocky a zalejeme do rumu alebo rumovej aromy a necháme dobre užrať. Ked máme upečenú piškotu necháme ju vychladnúť a prekrojíme na polovicu. Do vychladnutej hmoty postupne pridáme šľahačku a tie cukríky so želatínou. Všetko pomaly premiešame a teraz dáme do veľkého kastrona na spodok igelitový sáčok aby vyčnieval z kastrona. Na spodok dáme celú hmotu a položíme jednu časť piškoty potom dáme dalej hmotu a na vrch dáme druhú časť piškoty. Zabalíme to a zaťažíme niečim ťažkým a dáme do chladničky. Ked stuhne vyberiem ju a otočíme ju na opačnú stanu a dáme na tácku...je fakt výborná treba vyskúšať... ked ju žienky niektorá budete robiť tak sa mi ozvite... dobrú chuť....

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia