recept - Šišky z rúry, suroviny, postup

Šišky z rúryPotrebujete:½ kg hladkej múky¼ l mlieka1 žĺtok40 g cukru50 g masla alebo hery*ipka soli1 vanilkový cukor1 kocka droždia (42 g)

Plnka: marmeláda alebo nutela

Na potretie:kúsok masla1-3 PL rumu (podľa chuti)

Postup:Z vlažného mlieka, droždia, cukru a *ipky soli nechajte vzísť kvások. Potom ho pridajte k múke, maslu, vanilkovému cukru, žĺtku a spracujte cesto. Nechajte vykysnúť asi 20 min.Vykysnuté cesto po častiach rozvaľkajte a vykrajujte hrnčekom kolieska. Na polovicu koliesok dajte marmeládu alebo utelu, druhým kolieskom prikryte a poriadne stlačte okraje. Poukladajte na plech a nechajte ďalších 20 min. kysnúť. Potom pečte pri 180-200 °C asi 12-15 min. dozlatista.Hneď po vytiahnutí z rúry šišky potr**e rozpusteným maslom zmiešaným s rumom a pocukrujte.

TIP: Z jednej dávky vám vyjde asi 24 ks, podľa toho aké veľké šišky budete robiť.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia