Sladký francúzsky toastINGREDIENCIE:1 mascarpone, 1 konzerva broskyňového kompótutoastový chliebmlieko2-3 ks vajce4 PL vanilkový extrakt, hnedý cukor, olej alebo masloNa ozdobu orechy, čerstvé ovocie, med. Pôvodne mala byť pena jahodová, ale malá mi zjedla jahody ? druhý deň som kúpila čerstvé maliny, no malá ich opäť zavetrila ? dnes som sa teda rozhodla použiť kompótPOSTUP:Najp si pripravíme penu s vyšlahaním 1 mascarpone a malým kompótom bez šťavy!!! Možete použiť ľubovolné ovocie, ja mám otestované jahody, maliny a broskyne a všetky boli výborné.V miske vyšľaháme vajcia s mliekom, vanilkovým extraktom a hnedým cukrom. Toastový chlieb si natrieme ovocným mascarpóne krémom, položíme naň ďalší chlieb, tento prekrojíme a kúsky namáčame v už pripravenej mliekovej zmesi. Nasiaknuté toasty opečieme do zlata na rozohriatom oleji alebo masle. Hotové dáme na tanier, pokvapkáme medom či sirupom a posypeme ľubovoľným ovocím alebo orechami. ???