recept - slané pečivo, suroviny, postup

táto spomienka sa vyplatí...Sľúbila som pred časom, že vam tu napíšem s k v e l ý. r e c e p t. n a SKVELÉ SLANÉ PEČIVO od kamošky Juchovej......vydrží dlho chutné.... vykrajujeme praclíky, drobné vzory a ked sa nam nechce, tak jednoducho slane tyčinky!!! Dôležitá je chuť!!! Potrebujeme: 35 Dg hladkej múky, + 35 Dg polohrubej múky, 25 Dg Palmarin, 25 Dg Cera (stuženy tuk) 4 žltka, kocka (42g) Droždia, 1 dcl mlieka, 2 kav. lyžičky soli.... Múku zmiešame so soľou, postrúhame do nej stužený tuk, palmarin, pridame droždie rozpustené v mlieku a žltka. Všetko spolu zmiesime na pevné pružné cesto... Hned ho rozvalkáme na 1/2 cm a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Kladieme ich na suchý plech, potrieme žltkom, posypeme sezamom, alebo rascou, alebo makom ap. A pečieme 15 min. pri 200 ° C... Ja pečiem 10 min./180 °C...... Občas nechám cesto na kredenci podkysnúť - nie je na škodu - výrobky sú krehkejšie.... UVIDÍTE, že si ich zamilujete!!! Ľahká práca, skvelý výsledok!!!! DOBRÚ CHUŤ a krásne Vianoce!!!

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia