Smotanový cheescakeSuroviny:600g syr Philadelphia (alebo iný fresh creem cheese, ja som použila z kauflandu, cenové porovnanie philadelphia:2,29€, creem cheese Kclasic: 0,69), 300g kyslá smotana 16%, 200 ml sladká šľahačková smotana, 250g práškového cukru, 4 vajíčka, 2 PL maizeny (alebo zlatého klasu), kôra z jedného citrónu, šťava z pol citronu, 2čl. vanilkového extraktu, 200g maslových sušienok, 100g masla, forma s priemerom 26cmPostup: Sušienky si rozmixujeme, pridáme roztopené maslo a vypracujeme zmes, ktorú dáme na dno tortovej formy, do ktorej sme vložili papier na pečenie (iba na spodok). Zmes môžeme dať aj trocha na okraj formy, vytvoríme takú vaničku na syrový krém. Dáme zaspiecť pri 160°C, 10 minút. Necháme vychladnúť a maslom vytrieme boky formy. Formu následne obalíme od spodu alobalom a vložíme do plechu do ktorého nalejeme vodu.Krémový syr a kyslú smotanu vyšľaháme. Postupne zašľaháme sladkú smotanu v ktorej vymiešame maizenu, vajíčka, cukor, kôru a šťavu z citróna a vanilkový extrakt. Zmes vylejeme na sušienkový korpus. Dáme piecť v rúre zohriatej na 160°C približne hodinu. Ja som posledných 10 minút dala už len vrchný ohrev a gril, aby vrch troška chytil farbu. Rúru po upečení vypneme a zákusok necháme 2 hodinky v pootvorenej rúre, aby chladol postupne. Nakoniec ho dáme zachladiť do chladničky. Na ovocný topping som použila mix mrazeného malého ovocia (maliny, borovky, černice, viničky), troška vody a cukru podľa chuti. Celé som to varila asi 10 minút a potom prepasírovala. Bon apetít ak krásny večer?
recept - Smotanový cheescake, suroviny, postup, foto
kraaaasny a urcite aj chutny! Ale To creem chease mi tam trha oci? cream cheese?
juuuj angl. je moja slaba stranka, idem opravit
nevadi, stane sa, ja len chcem pomoct?
Prekrásne super mnamky