recept - špaldová torta s mascarpone, suroviny, postup, foto

MILUJEM PIECT ZDRAVO A SLADKO 

Špaldová tortička by #doduš

SUROVINY:130 gr. polohrubej špaldovej múky110 gr. zmäknutého masla1 kypr.práš. s vínnym kameňom5 PL mlieka3 vajcia2,5 PL kokosového /trstinového cukru/ - alebo pomer cukru ako Vám vyhovuje*ipka solilyžička škorice /nemusíte dať/Vajíčka vyšľaháme s cukrom a pridáme všetko ostatné. Cesto je hustejšie - to je v poriadku, tortovú formu som vystlala papierom na pečenie a dala na 175 stup. na 25-30 minút piecť v predhriatej rúre. Počas pečenia neotvárať, špajdľou ku koncu vyskúšať a nechať vychladnúť.KRÉMY:

  1. S mascarpone (nezdravšia verzia), k nemu pridať 1 kyslú 16% smotanu, 1/2 bio citrónovéeho cukru a 110 gr jahod (jahody som mala domáce mrazené), tie som nechala roztopiť a cez sitko som ich prepasírovala. Nakoniec som ich pridala k mascarpone, smotane a cukru. Nemixovala som ale ručne premiešala.
  2. 1 kyslú 16% smotanu a 120 gr. bielej bezlepkovej čokolády /bio obchod/ roztopenej nad parou, vychladnutú ju ručne vmiešame do smotany.
  3. odtučnený tvaroh 250 gr. a 120 gr. bielej bezlepkovej čokolády /bio obchod/ roztopenej nad parou, vychladnutú ju ručne vmiešame do tvarohu.
  4. riccotta a 100 gr. bielej bezlepkovej čokolády /bio obchod/ roztopenej nad parou, vychladnutú ju ručne vmiešame do riccotty.KORPUS prekrojíme na 2 časti a naplníme krémom aký si zvolíte, ja som spodný korpus potrela domácim jahodovým lekvárom. Krém mi ostal aj na potretie bokov. Na ozdobu som použila nasekané mandle a ručne vyrobené lupene horkej 80% čokolády ( roztopila som si asi 50 gr.) a malou lyžičkou som na papier na pečenie robila malé bodky, ktoré som vytvarovala do tvaru listu. Papier som vložila do chladničky, musí byť mierne stočený a čokoláda stuhla.Dobrú chuť

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia