recept - strihané kysnuté pečivo, suroviny, postup, foto

Čo mám povedať, jednoducho sme dostali chuť na takú jednoduchú večeru, lebo sa nám nechcelo var**. Tak sa s ňou chcem podeliť aj s vami...

STRIHANÉ PEČIVO

suroviny:50 dkg hladká múka1 ČL soli3 dkg droždia2 ČL kryštálového cukru5 dkg masla2,5 dl mlieka aj viac

na potretie:vajce, soľ, olej cesnak 3 strúčiky

Postup:Pripravíme si kvások a necháme ho vykysnúť. Vykysnutý zmiešame s ostatnými surovinami. Vypracujeme nelepivé cesto a necháme ho vykysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.. Potom ho na doske prepracujeme, rozdelíme na dve časti. Z každej časti vyformujeme tenší valec dlhý ako plech. Valce preložíme na plech vyložený papierom, prikryjeme utierkou a necháme ešte 15 minút podkysnúť. Vykysnuté valce začneme strihať. Pravou rukou zvrchu zastrihneme do cesta, ale nedostrihneme až do spodu, ľavou rukou uchopíme špic a prehneme ho na druhú stranu a zatlačíme do medzierky.Keď je už nastrihnutý celý valec, nastrihneme ešte boky, aby boli čo najmenej zlepené. Necháme podkysnúť, potom potrieme vajíčkom, do ktorého sme roztlačili cesnak.pridáme soľ a 1 ČL olej.Posypeme sezamom a vločkami. Ja som posypala sezamom a slnečnicovými semenami.Pečieme pri 180°C asi 20 minút.Potom už len necháme vychladnúť a pridáme si k tomu šunku a cesnakový dresing a večera ako lusk...

Milka,mám veľmi rada vaše recepty sú skvelé a vždy krásne aj s postupom, ďakujem ?

Odpovedať na tento komentár

Super recept, ??

Odpovedať na tento komentár

Pani Milka, ze "jednoduchu veceru, lebo sa nam nechcelo varit"...kym by sa mne chcelo nieco taketo zlozite spravit, tak sa musim aj mesiace odhodlavat? nadherne to vyzera, urcite este lepsie chuti a recept ako vzdy krasne spracovany????

Odpovedať na tento komentár

Cesto ako páperie ľahúčke, ste dobrá "pečka "!!!

Odpovedať na tento komentár

Waw super to vyzera a urcite to aj chuti. Pekne napisany recept aj s postupom urcite vyskusam.

Odpovedať na tento komentár

dakujem...

Odpovedať na tento komentár

Famózne ??? nepoznám ??? určite spravím ??? aj vajíčko s tým cesnakom... na potieranie sa mi páči ??? perfektný recept ???? uložené ?

Odpovedať na tento komentár

Milka chválim vás už ani neviem kolkaty krát,ste proste jednička a šikovná gazdinka mate zlaté ruky a určite aj dobré srdiečko o čom nepochybujem,želám vám všetko dobré?

Odpovedať na tento komentár

Milka tento recept určite vyskúšam,pekný deň

Odpovedať na tento komentár

Super ako vždy. ?

Odpovedať na tento komentár

Recept super.

Odpovedať na tento komentár

Isto dobrota

Odpovedať na tento komentár

milka9 Milka, tie vaše cestíčka vyzerajú už v tej miske "kyske" nádherne, vždy krásne nakysnuté?....veľmi pekne vyzerá koláčik? a chutný, ako ináč?

Odpovedať na tento komentár

ok a co je na to vedla drozdi??

Odpovedať na tento komentár

Zaujímavý a určite chutný receptik. Nerozumiem tomu zastrihnutiu bokov. Veď nie su tie dve cesta spojené. Podkysnutim sa spoja a vtedy to treba nastrihnuť?Môžte mi vysvetliť?

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia