recept - Sunquickové rezy, postup, suroviny, foto

Sunquickové rezy

POTREBNÉ PRÍSADY

2x Hnedé cesto: 3 vajcia, 55 g kryštálového cukru, 55 g polohrubej múky, 10 g kakaa, 1 lyžica teplej vody, 1∕4 lyžičky prášku do pečiva Biele cesto: 4 vajcia, 75 g kryštálového cukru, 90 g polohrubej múky, 1 lyžica teplej vody, 1∕4 lyžičky prášku do pečiva Sunquickový sirup: 200 ml pomarančový sirup sunquick, 200 ml vody Plnka: 400 ml mlieka, 1 vanilkový puding, 1 balík vanilkového cukru, 200 g kryštálového cukru, 250 g masla (125 g maslo + 125 g helia) 

Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie, 50 g cera

Najskôr si pripravíme dve hnedé cestá. Biela vyšľaháme do tuha. Postupne po lyžiciach zamiešame cukor, potom žĺtka, vodu, a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 12 minút.Celý postup zopakujeme ešte raz a rovnako upečieme aj druhý hnedý plát cesta.Potom si pripravíme biele cesto. Biela vyšľaháme do tuha. Postupne po lyžiciach zamiešame cukor, potom žĺtka, vodu, a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 15 minút.Z mlieka, vanilkového pudingu, vanilkového a kryštálového cukru si uvaríme hustú kašu.V druhej miske si zmiešame maslo s heliou. Do maslovej hmoty pomaly zamiešavame vychladnutú pudingovú kašu. Pripravenú plnku si rozdelíme na dve časti a z každej časti odoberieme jednu kopcovitú lyžicu plnky a dáme ju do tretej misky (použijeme na potretie vrchu).V hrnci si privedieme do varu vodu so sunquickovým sirupom a necháme trochu vychladnúť (sirup nemusíme var**, stačí keď odstavíme hneď ako sa objaví prvá bublinky).Spodný plát hnedého cesta natrieme jednou polovicou plnky.Na vanilkovú plnku položíme biely plát cesta a jemne popritláčame. Biely plát cesta popicháme vidličkou a polejeme ešte teplým sunquickovým sirupom. Chvíľu počkáme, nech sa sirup vsiakne, a potom nanesieme druhú polovicu vanilkovej plnky.Na plnku položíme druhý plát hnedého cesta. Celý koláč zaťažíme a necháme odstáť minimálne hodinu.Keď koláč odťažíme, celý ho obrátime hore nohami, aby sa spodná piškóta stala vrchnou. Nový vrch koláča potrieme zvyšnou vanilkovou plnkou a dáme opäť na chvíľu stuhnúť do chladničky. Medzitým si nad parou roztopíme ceru s čokoládou. Po stuhnutí vrchnej plnky potrieme koláč pripravenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie do druhého dňa. Potom už len krájame na rezy.

Mirka aj si robila uz?viem ze vela pecies ale ved tento recept nema konca.

Odpovedať na tento komentár

Toto som robila ja...odporucam je fantasticky

Odpovedať na tento komentár

Ja ho tiež pečiem recept mám taky isty z internetu a je veľmi dobrý

Odpovedať na tento komentár

Je sviezi a vynikajuci

Odpovedať na tento komentár

Veľmi pekný a určite aj chutný koláč na slávnostnú prilezitost

Odpovedať na tento komentár

Sú vyborne

Odpovedať na tento komentár

Luxusné luxusné luxusné luxusné luxusné luxusné luxusné luxusné luxusné luxusné luxusné luxusné luxusné luxusné luxusné

Odpovedať na tento komentár

Vyzerá veľmi chutne

Odpovedať na tento komentár

Odporucam ne velmi dobry

Odpovedať na tento komentár

Sú krásne!!! Určite aj tak chutia!!!

Odpovedať na tento komentár

(Y)...a je moc prudko jedlý...odporúčam

Odpovedať na tento komentár

Ešte lepší namiesto čokolády použiť citrónovú polevu

Odpovedať na tento komentár

To by uz bolo velmi kysle..pretoze sunquick je mierne nakysli ak ked date cukor do toho

Odpovedať na tento komentár

.Evka, keđ polevu, tak pomaračovú, tá zvýrazní chuť zakusku

Odpovedať na tento komentár

...ja robievam aj tak,že ziadna poleva, ale este tenšia vrstva krému a ozdobiť mandarinkami z konzervy

Odpovedať na tento komentár

Ja ti poznáš len tak a nevieme sa dojest.. myslim tú polevu od dr Oetker

Odpovedať na tento komentár

mnam

Odpovedať na tento komentár

ja to poznám trošku inak, sunquick na piškóte, medzi to len tvarohový krém..ale toto tiež vyzerá fajne ?

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia