recept - Svieža jogurtovo-citrónová bábovka, suroviny, postup,

Svieža jogurtovo-citrónová bábovka

Potrebujeme:

  • Na cesto:
  • 350 g hladkej múky
  • 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva
  • 220 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 balíček pudingu s vanilkovou príchuťou
  • 4 vajcia
  • 1 KL citrónovej arómy
  • 125 g rozpusteného masla
  • 250 g bieleho jogurtu
  • Na ozdobenie:
  • 300 g preosiateho práškového cukru
  • 5 PL šťavy z citróna
  • 4 PL mlieka

Postup:

Tip: Poleva je veľmi dobrá aj s limetkovou alebo pomarančovou šťavou.

Na prípravu polevy zmiešame práškový cukor s citrónovou šťavou a mliekom a vychladnutú bábovku polejeme polevou.

Nádobou „hrkáme“ (trasieme), kým sa prísady nespoja. Ešte raz starostlivo premiešame metličkou, aby sa suché prísady uvoľnili od okraja. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do rúry a pečieme (v elektrickej rúre pri 180 °C, v teplovzdušnej pri 160 °C, v plynovej na stupni 3).

Na prípravu cesta nasypeme do uzatvárateľnej nádoby múku, kypriaci prášok, cukor, vanilínový cukor a pudingový prášok a premiešame. Pridáme vajcia,reklamaarómu, maslo a jogurt a nádobu pevne uzavrieme viečkom.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia