recept - Tvarohová šarlota, suroviny, postup,

Tvarohová šarlotailustračný obrázok

na piškótovú roládu:

4 vajcia4 PL polohrubej múky4 PL cukru krupice200 g ríbezľového džemu

na náplň:

250 g tvarohu1 kyslá smotana1 l šľahačky80 g práškového cukru1 želatínový stužovač Dr. Oetker1 balenie guľatých piškót500 g jahodový kompótčokoládová ryža

Postup: Bielky vyšľaháme s polovicou cukru, žĺtky s druhou polovicou asi 4 min do peny. Do žĺtkov striedavo vmiešavame múku a sneh z bielkov. Pečieme na vymastenom papieri pri 180 stupňoch asi 12 min. Ešte horúce zrolujeme a necháme vyhladnúť. Po vychladnutí natrieme ríbezľovým džemom a opäť zrolujeme. Potom roládu nakrájame a vyložíme ňou misu, ktorú sme vystlali potravinovou fóliou.Šľahačku ušľaháme dotuha. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, cukrom a na záver vmiešame šľahačku. V 100 ml vody rozmiešame želatínový stužovač a primiešame ho k šľahačkovej zmesi. Polovicu zmesi vylejeme do misy s roládkami, na to uložíme jahody a vrstvu piškót, zalejeme druhou polovicou zmesi a opäť uložíme piškóty. Dáme do chladničky min. na 12 hodín, najlepšie cez noc. Potom šarlotu vyklopíme, stiahneme fóliu, dozdobíme čokoládovou ryžou a s*rvírujeme.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia