recept - vanilkovo-škoricové hrebene, postup, ingrediencie, foto

https://www.facebook.com/sladkostizradosti/ · https://www.facebook.com/pages/Nitra/108680225823087

VANILKOVO-ŠKORICOVÉ HREBENE

Čestné slovo...to naj, čo som kedy na jeseň pieklana tieto upršané dni ideálna voľba...a ak obľubujete takéto sladké koláčiky z obchodu, zaručujem vám, že tieto domáce ich prekonajú❤️ Neprekonateľná kombinácia škorice a vanilky, v spojení s tak jemným a nadýchaným cestom, že si ho ihneď budete chcieť zapísať a čo je najlepšie, zostanú vám mäkučké aj na druhý deň, no neviem či zostanúNepreháňam, vyskúšajte...a naj ešte trošku teplé

INGREDIENCIE (cesto, 12 ks):600 g hladká múka1 lyžička soli3 lyžice kryštálového cukru300 ml mlieka60 g zmäknutého masla1 vajce2 žĺtky30 g čerstvého droždia

INGREDIENCIE (krém):600 ml mlieka2 vanilkové cukre2 lyžice kryštálového cukru2 balíky van. pudingu

INGREDIENCIE (na vrch):2 lyžice roztopeného masla4 lyžice cukru1 lyžica škorice1 vanilkový cukor

POSTUP:Zarobte si kvások tak, že do 100 ml teplého mlieka, dáte droždie, 1 lyžičku hladkej múky a 1 lyžicu cukru (všetko len odobrať z ingrediencii na cesto). Najlepšie je to dať do hrnčeka a počkať až kým kvások nevyjde až po vrch. Potom ho pridajte k ostatný surovinám a vypracujte jednotné cesto, ktoré nechajte 50 minút kysnúť. Medzitým si z mlieka, cukru a pudingového prášku spravte klasický puding a nechajte ho vychladnúť. Keď je cesto vykysnuté, na pomúčenej doske z neho vytvorte 12 bochníkov. Každý bochník zvlášť vyváľkajte, jednu polovicu rozrežte a do druhej dajte 1 lyžicu pudingovej náplne. Potom náplň zaviňte a preložte rozrezanou časťou cesta (ako na obrázkoch). Plech ešte pred pečením potre olejom a hrebene pečte na 180 stupňov, približne 15 minút, kým nie sú do zlatista. Ihneď po dopečení ich potre roztopeným maslom a posypte cukrovo-škoricovou zmesou.Dobrú chuť

TIPY A TRIKY:

  • keď budete narezávať jednu polku rozvaľkaného bochníku, nikdy nerežte až do konca...vždy nechajte aspoň pár milimetrový okraj, ktorý rozrezaný nebude, aby sa vám to pri pečení nerozchádzalo
  • ak chcete pudingovú zmes jemnejšiu, môžete do vychladnutého pudingu primixovať ešte 50 g zmäknutého masla

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia