recept - Veterníky, príprava, foto

Moje prvé veterníky

Recept:

Cesto500ml vody, 160g rastl.tuku, 320 g pol.múky, 8 vajec, dve *ipky soli

Karamelový krém:3PL cukor kryštál,600 ml mlieko, 3 pudingové prášky, (môže byť aj karamelový), 250 ml smotany na šľahanie, stužovač do šľahačky.

Šľahačková plnka500 ml smotany na šľahanie, stužovač do šľahačkyPoleva50g kr.cukru, 1 dcl mlieka, 220g preosiatého práš.cukru.

Postup:Cesto:Zapneme rúru na 200 C. Do rúry si vložíme aj nádobu s vodou, aby dobre napuchli.Vodu s tukom a *ipkou soli privedieme k varu, do vriacej vody s tukom vsypeme múku a miešame, takpovediac odpaľujeme na platni 5-8 min. Cesto je hotové v momente, keď tvorí kompaktnú hmotu a krásne sa oddeľuje od dna nádoby a aj od varešky. Hrniec odstavíme a necháme cesto trošku vychladnúť. Do mierne vychladnutého cesta šľahačom vmiešame vajíčka, jedno po druhom, postupne. Premiešam cesto s jedným vajíčkom, dám druhé, premiešam...Plech vymastíme tukom, vysypeme múkou, alebo vystelieme papierom na pečenie a striekame v odstupoch plné pusinky, resp. venčeky. Plech dáme do vyhriatej rúry na 200 C a pečieme cca 20 minút aj viac. Farba veterníkov Vám už napovie koľko treba piecť. Za žiadnu cenu neotvárajte dvierka rúry. Pokiaľ nebudú mať veterníky požadované teplo, inak po vytiahnutí z rúry, Vám po vychladnutí spľasnú.

Karamelový krém:Urobíme si karamel, zalejeme mliekom a do rozpusteného zamiešame pudingy rozmiešané v troche mlieka. Uvaríme hustý karamelový puding. Necháme ho vychladnúť, premiešame šľahačom a do vychladnutého zamiešame jednu vyšľahanú šľahačku so stužovačom. Ja som stužovač nedávala, použila som rastlinnú smotanu. Vznikne ľahký pudingový krém.Šľahačka:Aj tu som použila rastlinnú šľahačku, ktorú som vyšľahala do tuha.Veterníky si prerežeme a plníme, Naplníme najprv karamelovým krémov a naň šľahačku.

Poleva:V nádobe rozpustíme, upálime cukor, ked je tekutý prilejeme deci mlieka, necháme vrieť a miešame, kým sa v mlieku karamel nerozpusti a nevytvorí sa hladka tekutina. Odstavíme z ohňa a do karamelového mlieka už, začneme prisypávať preosiaty práškový cukor dovtedy, kým poleva nezhustne. Nemala by po opaku lyžice stekať, ale pekne ju obaliť. Keď máme polevy veľa, tak klobúčiky veterníkov namáčame priamo do nej, keď je jej menej tak len tak po klobúčikoch lyžicou fŕkame. Dobrú chuť...

su krasne ???

Odpovedať na tento komentár

BOHA KEĎ TOTO VIDÍM TAK SOM V AMOKU VRAŽDIL BY SOM LEN ABY SOM SI DO TOHO MOHOL ĽAHNÚŤ Z VEĽKÚ LIŽICU A HLADNÝ

Ja som nemusela byť ani hladná a takú strašnú chuť som mala na ne, že som neodolala a zožrala som ich na posedenie 5.?.

KEĎ SA MA BUDÚ PÝTAŤ NA SMRTEĽNEJ POSTELI ČO CHCEM TAK TOTO DO TÁČIEK A POTOM BERTE MÁ ČERTI

NIE TO JE ZDÔRAZNENIE CHUTI A ZVÝRAZNENIE ŽIADOSTI

A POTOM AJ TAK NEVIETE ČI SOM NESPOMENUL BOHA MORA, SLNKA, VETRA JE ICH VLASTNE TISÍC

Odpovedať na tento komentár

Dakujem za recept, uzasne, milujem ich

Odpovedať na tento komentár

užasne..aspon dva by som na koštovku ??

Pošlem po holubovi. Spravila som ich 45 ks a už zostali ozaj len dva.??.

to tie mojeee

Odpovedať na tento komentár

Sikovna,su nadherne....

Odpovedať na tento komentár

vladimir a kde zijes si mimo slovenska

Odpovedať na tento komentár

Dakujem za recept.Urcite vyskusam.Este som odpalovane cesto nerobila,ale vsetko je raz poprve ???

Odpovedať na tento komentár

NIE KATKA SOM LEN NA SKOK

Odpovedať na tento komentár

moc jednoduche aj ja som sa vzdy dlhe roky obavala viacerých jedal ci uz slanych alebo iných no pravda bola aj to vzdy ich mal kto urobit ked sme este vcetci zili doma no v mojom zivot nastal necakany zvrat okolosti moc neprijemne a tak som teraz nutene vsetko robit tu mimo domova a ide to takze nebojte sa poprosit o radu a pustit sa do vsetkeho naco mate chut

Odpovedať na tento komentár

JA NEMÁM Z NIEČOHO DOBRÉHO A CHUTNÉHO STRACH JA MÁM STRACH LEN Z d*bNUTÝCH ĽUDÍ ČO SI NEVEDIA UVEDOMIŤ ŽE SÚ TÚ NA SVETE NA TO ABY POMÁHALI INÝM

Odpovedať na tento komentár

Mnaaaam

Odpovedať na tento komentár

si drzi a neohrabany vladimir

Odpovedať na tento komentár

Mňam.???

Odpovedať na tento komentár

tie sú naaadheeneee ako z cukrárne

Ďakujem.

Odpovedať na tento komentár

Sú nádherné!!!

Odpovedať na tento komentár

mňam mdala by som si

Odpovedať na tento komentár

krásne, asi vyskúšam

Odpovedať na tento komentár

Jeeeej nadhera a urcite skvele chutia.???

Odpovedať na tento komentár

Krasne a chutne urcite☺

Odpovedať na tento komentár

Krásne ?

Odpovedať na tento komentár

Mnamka

Odpovedať na tento komentár

Tie sù úžasné...moje obľúbené

Odpovedať na tento komentár

Dik

Odpovedať na tento komentár

Krásne ???

Odpovedať na tento komentár

Nádherné???????

Odpovedať na tento komentár

Ukážkové, vyzerajú fakt výborne... a vraj prvé

Odpovedať na tento komentár

musim vyskusat aj ja.... kolko kusov vyjde z tejto davky?

Odpovedať na tento komentár

ze by som najprv len z polovicnej skusila - pre istotu

Odpovedať na tento komentár

Nerobila som ich moc veľké asi priemer 5cm a vyšlo mi ich 45 ks

Odpovedať na tento komentár

dakujem

Odpovedať na tento komentár

Do rury nemusíte dávať hrnek s vodou stačí ked plech s vetrníčkami pofrkáte vodou

Odpovedať na tento komentár

Milujem karamelovy veternik....a tieto su tak lakave a urcite chutia bozsky.... ako nahle budem mat volno uz ich aj vyskusam.... mnnnammmm

Odpovedať na tento komentár

Mňam

Odpovedať na tento komentár

Konečne viem, ako sa robí poleva. Ďakujem

Odpovedať na tento komentár

Konečne viem ako sa správne robia.

Odpovedať na tento komentár

Vyzerajú úžasne a určite aj chutia.Dobrú chuť.Hneď by som si dala.

Odpovedať na tento komentár

Krásne,ako maľované

Odpovedať na tento komentár

krasne

Odpovedať na tento komentár

Dala by som si.

Odpovedať na tento komentár

Bože moje obľúbené...a že na 1x...? top

Odpovedať na tento komentár

krásne sú

Odpovedať na tento komentár

Magdalénka, nedráždi.

Odpovedať na tento komentár

Aka šikulka. Ako z cukrarne. Parada.??

Odpovedať na tento komentár

Nádherné....

Odpovedať na tento komentár

Zdieľam

Odpovedať na tento komentár

Vyzeraju uzasne mnam

Odpovedať na tento komentár

Idem hneď robit

Odpovedať na tento komentár

Môžem poslať adresu? isto budú úžasné.

Odpovedať na tento komentár

Mňààm?nààdhera??

Odpovedať na tento komentár

Mnamka ????

Odpovedať na tento komentár

to sa mi paci ze sa podelite aj s receptom tak to ma byt a nielef foto aje aj ako nato hlavne mlade gazdinky ale ajmy starsie sa radi priucime

Odpovedať na tento komentár

Mňam....

Odpovedať na tento komentár

Naozaj krasne...môžu isť na vystavu...

Odpovedať na tento komentár

Teeda tie sa ale podarli! Ak chutia tak ako vyzerajú tak klobúk dole?

Odpovedať na tento komentár

Vyzerajú super

Odpovedať na tento komentár

Mňam ty vypadají úžasně,tecov mi slinky

Odpovedať na tento komentár

Krasne, vyskusam

Odpovedať na tento komentár

mnamká hm krásne

Odpovedať na tento komentár

ta krásota

Odpovedať na tento komentár

jsou perfektní ???????

Odpovedať na tento komentár

ze tolko pochvaly uz tie veterniky ani neunesu.Treba urobit stretko pri veternikoch pa

Odpovedať na tento komentár

treba ulozit recept do suborov

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia