recept - Veterníky, príprava, foto
Moje prvé veterníky
Recept:
Cesto500ml vody, 160g rastl.tuku, 320 g pol.múky, 8 vajec, dve *ipky soli
Karamelový krém:3PL cukor kryštál,600 ml mlieko, 3 pudingové prášky, (môže byť aj karamelový), 250 ml smotany na šľahanie, stužovač do šľahačky.
Šľahačková plnka500 ml smotany na šľahanie, stužovač do šľahačkyPoleva50g kr.cukru, 1 dcl mlieka, 220g preosiatého práš.cukru.
Postup:Cesto:Zapneme rúru na 200 C. Do rúry si vložíme aj nádobu s vodou, aby dobre napuchli.Vodu s tukom a *ipkou soli privedieme k varu, do vriacej vody s tukom vsypeme múku a miešame, takpovediac odpaľujeme na platni 5-8 min. Cesto je hotové v momente, keď tvorí kompaktnú hmotu a krásne sa oddeľuje od dna nádoby a aj od varešky. Hrniec odstavíme a necháme cesto trošku vychladnúť. Do mierne vychladnutého cesta šľahačom vmiešame vajíčka, jedno po druhom, postupne. Premiešam cesto s jedným vajíčkom, dám druhé, premiešam...Plech vymastíme tukom, vysypeme múkou, alebo vystelieme papierom na pečenie a striekame v odstupoch plné pusinky, resp. venčeky. Plech dáme do vyhriatej rúry na 200 C a pečieme cca 20 minút aj viac. Farba veterníkov Vám už napovie koľko treba piecť. Za žiadnu cenu neotvárajte dvierka rúry. Pokiaľ nebudú mať veterníky požadované teplo, inak po vytiahnutí z rúry, Vám po vychladnutí spľasnú.
Karamelový krém:Urobíme si karamel, zalejeme mliekom a do rozpusteného zamiešame pudingy rozmiešané v troche mlieka. Uvaríme hustý karamelový puding. Necháme ho vychladnúť, premiešame šľahačom a do vychladnutého zamiešame jednu vyšľahanú šľahačku so stužovačom. Ja som stužovač nedávala, použila som rastlinnú smotanu. Vznikne ľahký pudingový krém.Šľahačka:Aj tu som použila rastlinnú šľahačku, ktorú som vyšľahala do tuha.Veterníky si prerežeme a plníme, Naplníme najprv karamelovým krémov a naň šľahačku.
Poleva:V nádobe rozpustíme, upálime cukor, ked je tekutý prilejeme deci mlieka, necháme vrieť a miešame, kým sa v mlieku karamel nerozpusti a nevytvorí sa hladka tekutina. Odstavíme z ohňa a do karamelového mlieka už, začneme prisypávať preosiaty práškový cukor dovtedy, kým poleva nezhustne. Nemala by po opaku lyžice stekať, ale pekne ju obaliť. Keď máme polevy veľa, tak klobúčiky veterníkov namáčame priamo do nej, keď je jej menej tak len tak po klobúčikoch lyžicou fŕkame. Dobrú chuť...
Odpovedať na tento komentár
BOHA KEĎ TOTO VIDÍM TAK SOM V AMOKU VRAŽDIL BY SOM LEN ABY SOM SI DO TOHO MOHOL ĽAHNÚŤ Z VEĽKÚ LIŽICU A HLADNÝ
Ja som nemusela byť ani hladná a takú strašnú chuť som mala na ne, že som neodolala a zožrala som ich na posedenie 5.?.
KEĎ SA MA BUDÚ PÝTAŤ NA SMRTEĽNEJ POSTELI ČO CHCEM TAK TOTO DO TÁČIEK A POTOM BERTE MÁ ČERTI
NIE TO JE ZDÔRAZNENIE CHUTI A ZVÝRAZNENIE ŽIADOSTI
A POTOM AJ TAK NEVIETE ČI SOM NESPOMENUL BOHA MORA, SLNKA, VETRA JE ICH VLASTNE TISÍC
Odpovedať na tento komentár
Dakujem za recept, uzasne, milujem ich
Odpovedať na tento komentár
užasne..aspon dva by som na koštovku ??
Pošlem po holubovi. Spravila som ich 45 ks a už zostali ozaj len dva.??.
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
vladimir a kde zijes si mimo slovenska
Odpovedať na tento komentár
Dakujem za recept.Urcite vyskusam.Este som odpalovane cesto nerobila,ale vsetko je raz poprve ???
Odpovedať na tento komentár
NIE KATKA SOM LEN NA SKOK
Odpovedať na tento komentár
moc jednoduche aj ja som sa vzdy dlhe roky obavala viacerých jedal ci uz slanych alebo iných no pravda bola aj to vzdy ich mal kto urobit ked sme este vcetci zili doma no v mojom zivot nastal necakany zvrat okolosti moc neprijemne a tak som teraz nutene vsetko robit tu mimo domova a ide to takze nebojte sa poprosit o radu a pustit sa do vsetkeho naco mate chut
Odpovedať na tento komentár
JA NEMÁM Z NIEČOHO DOBRÉHO A CHUTNÉHO STRACH JA MÁM STRACH LEN Z d*bNUTÝCH ĽUDÍ ČO SI NEVEDIA UVEDOMIŤ ŽE SÚ TÚ NA SVETE NA TO ABY POMÁHALI INÝM
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
si drzi a neohrabany vladimir
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
tie sú naaadheeneee ako z cukrárne
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Jeeeej nadhera a urcite skvele chutia.???
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Tie sù úžasné...moje obľúbené
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Ukážkové, vyzerajú fakt výborne... a vraj prvé
Odpovedať na tento komentár
musim vyskusat aj ja.... kolko kusov vyjde z tejto davky?
Odpovedať na tento komentár
ze by som najprv len z polovicnej skusila - pre istotu
Odpovedať na tento komentár
Nerobila som ich moc veľké asi priemer 5cm a vyšlo mi ich 45 ks
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Do rury nemusíte dávať hrnek s vodou stačí ked plech s vetrníčkami pofrkáte vodou
Odpovedať na tento komentár
Milujem karamelovy veternik....a tieto su tak lakave a urcite chutia bozsky.... ako nahle budem mat volno uz ich aj vyskusam.... mnnnammmm
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Konečne viem, ako sa robí poleva. Ďakujem
Odpovedať na tento komentár
Konečne viem ako sa správne robia.
Odpovedať na tento komentár
Vyzerajú úžasne a určite aj chutia.Dobrú chuť.Hneď by som si dala.
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Bože moje obľúbené...a že na 1x...? top
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Aka šikulka. Ako z cukrarne. Parada.??
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Môžem poslať adresu? isto budú úžasné.
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
to sa mi paci ze sa podelite aj s receptom tak to ma byt a nielef foto aje aj ako nato hlavne mlade gazdinky ale ajmy starsie sa radi priucime
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Naozaj krasne...môžu isť na vystavu...
Odpovedať na tento komentár
Teeda tie sa ale podarli! Ak chutia tak ako vyzerajú tak klobúk dole?
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Mňam ty vypadají úžasně,tecov mi slinky
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento komentár
ze tolko pochvaly uz tie veterniky ani neunesu.Treba urobit stretko pri veternikoch pa
Odpovedať na tento komentár
treba ulozit recept do suborov
Odpovedať na tento komentár
Odpovedať na tento príspevok