recept - vianočka, suroviny, postup,

Moc dobrá VÁNOČKA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750 g mouky - 500 g polohrubé a 250 g hladké mouky,2 lžičky cukru,1 prášek do pečiva,150 g pískového cukru,150 g másla,3 žloutky,40 g droždí,7 g soli,375 ml mléka,trocha citronové kůry,20 g rozinek,mandle na posypání,vejce na potření

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je na 1 velkou vánočku nebo na 2 mazance.Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice,přidáme 2 lžičky cukru a necháme vzejít kvásek.Do vykynutého kvásku přimícháme žloutky.Prosátou mouku promícháme s práškem do pečiva,cukrem a solí.Rozdělíme na 2 poloviny.Do jedné přilijeme kvásek,rozpuštěné máslo a zpracujeme těsto.Postupně přidáváme i druhou polovinu mouky tak dlouho,až je těsto krásně vypracované a nechytá se na vařečku.Přidáme rozinky a necháme aspoň 1 hodinu kynout.Pak znovu prohněteme a necháme dál kynout.Aspoň 2 hodiny.Po vykynutí si těsto rozdělíme na stejné díly a upleteme vánočku.Na plech dáme pečící papír,na něj přesuneme vánočku,propícháme špejlemi a necháme další hodinu kynout.Pak ji potřeme vejcem,posypeme mandlemi a pečeme v horkovzdušné troubě nejdřív na 160 C asi 20 minut,pak stáhneme na 150 C a dopečeme asi 30 minut.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia