recept - višňová torta, suroviny, postup,

Nejdříve si upečeme nízký piškot jako na roládu...5 žloutků,5 lžic moučkového cukru a trochu červeného potravinářského barviva utřeme do husté pěny, přidáme 5 lžic polohrubé mouky, šťávu z 1/2 citronu a sníh z bílků ušlehaný se špetkou soli. natřeme na plech s pečícím papírem a pečeme 10 minut na 160 stupňů. Necháme vychladnout, překlopíme, stáhneme papír a z plátu vykrajujeme srdíčka, lepíme je k sobě marmeládou asi po 6 kouscích.Pak si připravíme druhé těsto: 3 vejce, 160g krystalu, 120ml smetany na vaření, 120ml oleje, 240g polohrubé mouky, citr. kůra, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky prášku do pečiva, 2 lžíce rumu, špetka soli. Ušlehat žloutky s cukrem, přidat smetanu, olej, rum, citr. kůru, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků ušlehaný se špetkou soli. 1/3 těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček, naskládáme po celé délce do řady těsně vedle sebe srdíčkové "housenky", zakápneme je višňovým likérem, přelijeme opět částí těsta, opět naskládáme srdíčka, tentokrát na opačný bok formy, opět na ně nalijeme trošku likéru a zalijeme zbytkem těsta. Pečeme zvolna cca 1 hodinu na 160 stupňů.Více zde: http://www.tipnavylety.cz/products/zamilovana-babovka/mobileversion=0

https://www.facebook.com/Recepty.Akce.Festivaly/posts/1784495204900132

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia