recept - Zajačie medailóniky, suroviny, postup,

Pre veľký ohlas prikladám recet na;Zajačie medailóniky

Môžu byť však i kuracie alebo morčacie prsia

800 – 1000 g zajačieho vykosteného mäsa3 lyžice olejacitrónová šťavarozdrvený jalovecmleté čierne koreniesoľ,hladká múka40 g masla1 cibuľa50 g šunky1 dl bieleho vína50 g šampiňónovšálka vývaru z kostí alebo rozvarený slepačí bujón1 dl smotanylyžica strúhanky

Aspoň deň pred prípravou mäso vykostíme, nakrájame medailóniky, jemne naklepeme, pokvapkáme lyžicou oleja a citrónovou šťavou, posypeme roztlčeným jalovcom, mletým čiernym korením a necháme v porcelánovej miske pod pokrievkou v chladničke. Pred prípravou necháme odkvapkať, posolíme a poprášime múkou. Na troške oleja narýchlo opečieme medailóniky, preložíme do kastróla, vo výpeku speníme cibuľu so šunkou a pridáme k mäsu. Pridáme šampiňóny nakrájané na plátky, podlejeme vývarom a dusíme 10 minút. Pridáme víno a dusíme už len chvíľku. Všetko preložíme na pekáčik, polejeme smotanou, posypeme strúhankou a na to poukladáme vločky masla. Zapečieme.Podávame so zemiakovými hranolčekmi a čučoriedkovým kompótom. Su vyborne dobru chut!!!

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia