recept - Zamatova rolada, suroviny, postup,

Zamatova rolada6vajec,5Pl kryštaloveho cukru,1/2kavovej lyžičky sody bikarbony,3Pl kakaa,tuk,muka,papier na pečeniePLNKA:2dl mlieka,1žltok,3Pl hrubej muky,250 g masla,7Pl praškoveho cukru,1vanilkovy cukor,2Pl kakaapostup:Bielky rozšlahame,postupne všlahame cukor a vyšlahame na tuhy sneh.Nakoniec všlahame žltky a primiešame kakao rozmiešane so sodou bikarbonou.Pečieme v dobre vyhriatej rure na plechu vyloženom papierom,ktory pomastime a posypeme mukou.Pečieme 5minut.Vyberieme,roladu nestačame a po miernom vychladnuti ju vyklopime na dosku posypanu praškovym cukrom a odstranime papier.Po vychladnuti ju natrieme najprv bledou a potom tmavou plnkou a zvinieme.Plnka:mlieko,žltok,muku uvarime na kašu.Do vychladnutej kaše pridame zmeknute maslo a vymiešame.Plnku rozdelime na 2časti,do jednej pridame2Pl praškovehocukru a 1/2vanilkoveho cukru,do druhej polovice pridame kakao,5Pl praškoveho cukru a 1/2balička vanilkoveho cukru.polejeme čokoladovou polevoucesto je na roladu jemne a tenke,papier s nej davame opatrne dolu,krajeme nožom namočenym v horucej vode.

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia