recept - zelerové tyčinky, suroviny, postup,

Ahojte kočky! Pýtali ste recept na zelerové tyčinky, takže tu je. Upečte si ich k vínku či pivu, dobré sú na Silvestra, moje deti ich zbožňujú. Podotýkam, že najlepšie sú, keď sú čerstvé a chrumkavé, na druhý deň trošku zvlhnú...u nás sa však zjedia vždy do poslednej?.Potrebujete: 250 g zeleru, 250 g polohrubej múky, 250 g tvrdého syra, 250 g Hery, 1 vajce na potretie, soľ, mak, rascu, sézam atď na posypanie.Zeler očistíme a postrúhame na strúhadle /nie na hrubo, skôr jemnejšie/, postrúhame aj syr, pridáme múku, heru, soľ a vypracujeme hladké cesto. Do cesta nedávame vajce ani prášok do pečiva, netreba. Cesto trochu lepí, je to v poriadku. Dáme ho do chladničky aspoň na 1 h. Potom vyvaľkáme asi na 5 mm, dobre ho podmúčime a krájame na tenké tyčinky ako z lístkového cesta. Potrieme osoleným vajíčkom a posypeme podľa chuti, my máme najradej sézam a mak. Pečieme klasicky na 180 stupňoch, kým nedostanú zlatistú farbu, treba ich radšej vypiecť, nech sú chrumkavé...Dobrú chuť!

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia