recept - zemiakové črievko (bramborové jelítko) Goja, postup, suroviny, foto,

foreilly https://www.facebook.com/media/set/set=a.1887511798170492.1073742730.100007350707730&type=3 · Toto vše bylo v sobotu 22.4.2017 večer mezi 18.30 a 19.10 hod (asi v cca 18.45 hod) ve zprávách TV Barrandov.

Bramborová jelítka Goja

Jídlo, bez něhož se neobejde žádná rodinná sešlost, voní majoránkou a plní se do pravých střívek, říká Jan, redaktor rádia Rota. „Je jednoduché, ale každá ruka tady přijde vhod.“

Počet porcí: 5-6

Doba přípravy: Více než hodinu

Vaření 0:45

Ingredience• 1 kg brambor• 200 g polohrubé mouky• 2 cibule, pokrájené na drobno• 1 paličku česneku• 1 vejce• 2 lžíce sušené majoránky• sůl, pepř a kmín na dochucení• 1 sklenici světlého piva na podlévání jelítek při pečení, nebo (záleží na vás)• 2 lžíce sádla či oleje na vymazání pekáče

Příprava jídla

Během pečení podlévejte a potírejte zbylým pivem (pokud jste ho nepoužili, pak tukem). Jelítka můžete během pečení obrátit. Před podáváním je nakrájejte na asi deseticentimetrové kousky.

Správná Goja by měla měřit zhruba půl metru a být hezky naducaná. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 C. Jelítka naklaďte na pekáč, podlijte částí piva (nebo pekáč vymažte tukem) a pečte asi 45 minut.

Naplněné střívko zavažte nití nebo upevněte špejlí, podobně jako jitrnice nebo jelítka. Jestli máte zkušenosti ze zabijačky, určitě se vám teď budou hodit.

Pomocí lžičky plňte směsí propláchnutá střívka. Tady rozhodně není na škodu mít co nejpočetnější družinu pomocníků...

Brambory nastrouhejte na hrubším struhadle a nechte chvíli stát. Vylouženou vodu slijte. Osolte, opepřete a vmíchejte mouku, vejce, oloupaný a rozdrcený česnek, cibuli, kmín i majoránku.

Střívka pečlivě vyčistěte pod tekoucí vodou – i v případě, že jste sehnali už vyčištěná. Běžnější jsou dnes střívka umělá, ale přírodní varianta nemá chybu! Nevyčištěná je třeba řádně vydrhnout solí.

Obdivujem vas uzastna ste velmi sympatická zena a sikovna kuchárka ??????

Odpovedať na tento komentár

ja som Goja ešte nikdy nejedla ale počula bohvie ako chutia! to neviem musim raz vyskušať

Odpovedať na tento komentár

to by som si dala

Odpovedať na tento komentár

Brrrrrr

Odpovedať na tento komentár

Sikulka

Odpovedať na tento komentár

Keby som tam bola,všetko vám zjem,moje obľúbené jedlo.Viedenských rezeň sa môže skryť.

Odpovedať na tento komentár

Sikulka,... Goju som este nejedla, ale kto ju jedol hovoril o nej len a len v superlativoch...?

Odpovedať na tento komentár

Mnaaam milujem!!!!!! Ste velmi šikovna ?

Odpovedať na tento komentár

super???

Odpovedať na tento komentár

a recpt nam nedate?chceli by sme vyskusat

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia