recept - žemle plnené hermelínom,

Výborná mňamka,ktorú si zamilujete ?ŽEMLE PLNENÉ HERMELÍNOMVrch žemle si odrežem a striedku opatrne vydlabem(striedku využijem tiež,poriadne ju pomačkam a dám potom spolu zo žemľou piecť)slaninku si pokrájam na menšie kúsky a opražim.Masťou,ktorá pustí vytriem vydlabané dno žemle( aj vnútorné boky žemle)pridam za hrsť slaninky a opatrne vložím do otvoru prekrojený hermelin,posypem znova slaninkou a zalejem rozšľahaným vajíčkom,kde som pridala,sol,korenie čierne,chilli,1prelisovaný strúčik cesnaku,rozmarín a bazalku.Prikryjem vrchnou časťou žemle,ktoru som na začiatku odkrojila polejem trošku oleja a dám zapiecť do vyhriatej rúry 220° na 15minut.Podávam s rukolovým šalátomDOBRÚ CHUŤ

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia