zienky moje vedeli by ste mi poradit ako upiect hurku aby mi...

zienky moje vedeli by ste mi poradit ako upiect hurku aby mi nepraskla a nevytiekla??))

ja zvyknem trošku popichať, nech má kadiaľ para vyjsť, ale nie vždy to pomôže a pod hurku dám na pečenie trochu vody

Odpovedať na tento komentár

no ved to je to...uz neviem ako upiect aby bola pekna cela

Odpovedať na tento komentár

ci su creva slabe alebo co ja uz neviem,vystriedala som aj masiaren a ani to nepomohlo

Odpovedať na tento komentár

aj si popichala aj si ju podliala, alebo si dala pod ňu trošku slaninky?

Odpovedať na tento komentár

jasne ze podlievam...aj popicham:((((

Odpovedať na tento komentár

nesmu sa prudko piect ja pečiem na 160 stupnov a ešte mi nepopraskali a ešte jeden zlepšovak aby ste nemali špinavy pekač na sodok dam alobal potom pečiaci papier a mate čisty plech len zahodite

Odpovedať na tento komentár

no to ma nenapadlo? dakujem pekne za zlepšovak urcite vyskusam?

Odpovedať na tento komentár

ja tak pečiem aj zemiaky kura a mam to bez roboty

Odpovedať na tento komentár

A co je hurka? Prosim o vysvetleni..dekuji?

Odpovedať na tento komentár

jaternice

Odpovedať na tento komentár

no skoro jaternice ale zo zemiakov

Odpovedať na tento komentár

Jeej.. aha? dekuji,takhle jsem to slysela prvy krat.. jeste,ze je tahle stranka?

Odpovedať na tento komentár

Vierka vy robite jaternice zo zemiakov to som pocula 1x u nas sa robia z ryze a krvavnicky z rozkov ale zo zemiakov aj masiar sa cuduje ze to este ani nepocul

Odpovedať na tento komentár

no ja tiez nie,mi robime iba z ryze a masa...krvavnicky nemame radi,ale teraz uz len kupujeme...

Odpovedať na tento komentár

veru veru z ryže a masa to su hurky:D:grin:?

Odpovedať na tento komentár

muj otec kdyz zil tak to vyskousel..bylo to bramborove testo a plnil streva.. to se vola "goja"

Odpovedať na tento komentár

MOn niekde to volaju hurka niekde jaternica niekto jelitko je to proste vyrobok zo zabijacky u nas sa vari v obare ryza korreniny a vareene masko sa pomelie trosku cesnaku na dochutenie a plnia sa creva to sa este potom povari

Odpovedať na tento komentár

hurka môže byť s ryžou ale aj s jačmennými krúpkami

Odpovedať na tento komentár

ja davam piect na suchy pekac zamrznutu na nejakych 180 a este mi nepraslkli

Odpovedať na tento komentár

no jaternice nerobime ale robime hurky z krupov ale ja som zle rozumela tie zo zemiakov ako na babu plnene hrube crevo so skvarkami

Odpovedať na tento komentár

aj s krupami som jedla ale ryzove su lepsie u nas aspon idu take

Odpovedať na tento komentár

Vierka to take nepoznam a poviem citam to 1x

Odpovedať na tento komentár

Pani Marto ano jitrnicu a jelitko znam,taky sme kdysi zabijeli..ale "hurka" jsem slysela prvy krat..takze dekuji za vysvetleni?

Odpovedať na tento komentár

Mon vsade sa to vola inak

Odpovedať na tento komentár

prepacte ale hurka sa u nas pouziva viac ako jaternica:))))

Odpovedať na tento komentár

dievcence len slinky sa mi zbiehaju a premyslam co zajtra na obed

Odpovedať na tento komentár

no predsa pečene hurečky,,,,,,

Odpovedať na tento komentár

a k tomu pecenu klobasku,zemiakovu kasu a kyslu kapustu mnami mnam?

Odpovedať na tento komentár

no urcite teraz nebudeme zabijat prasata kvôli huram

Odpovedať na tento komentár

no dcera by sa potesila a moze byt za par minut obed hotovy

Odpovedať na tento komentár

?

Odpovedať na tento komentár

Noo..

Odpovedať na tento komentár

andy ta klobasa moze byt ale nasi domaci k tomu zemiaky nechcu skor chlieb a ako deti povedia najlepsia je vidlicka

Odpovedať na tento komentár

ja som dnes robila plneny vtacik s klobasou,medvedi cesnak a kapiou a priloha pecene zemiaky s cibulkou

Odpovedať na tento komentár

crievka plnit zemiak.cestom je zvykom na liptove,tam sa to vola liptovske droby,alebo goja,ale goja je cigansky nazov.....

Odpovedať na tento komentár

martuska mi to mame radi aj s kasou a aj s chlebikom.....je to jedno hlavne nech je toho velaaaaaa?

Odpovedať na tento komentár

no to muselo byt mnam a

Odpovedať na tento komentár

Janka a to sa potom vari alebo pecie a ako to chuti ako placky alebo ako

Odpovedať na tento komentár

normalne sa to pecie v rure

Odpovedať na tento komentár

ved to no my ked zabijame tak robime aspon zo 6 kil ryze a este cez rok kupujem aj 3x asi tak 20 kil

Odpovedať na tento komentár

Ruru na 250 a polej trosku olejom,neprikryvaj a ziadnu vodu

Odpovedať na tento komentár

je to vdacne jedlo aj teple ale aj za studena chuti?

Odpovedať na tento komentár

trosku odbocim od temy ale pocula som ze ciganske speciality si vraj dobre neviem nekostovala saom

Odpovedať na tento komentár

no ani ja ale ciganska pecienka je dobra :))))

Odpovedať na tento komentár

Jani nevim ci to je nazev,ale otec jen jednou to udelal..dostal ten recept v praci,ale vim,ze to nebylo spatny..

Odpovedať na tento komentár

original?

Odpovedať na tento komentár

nuz co niekedy vyskusam

Odpovedať na tento komentár

myslela som nazov ciganska pecienka? (krkovicka co sa na jarmokoch oredava )

Odpovedať na tento komentár

ved ja viem to poznam

Odpovedať na tento komentár

Nemuzu poradit..nevim recept

Odpovedať na tento komentár

keby nieco ujo Google poradi?

Odpovedať na tento komentár

Takze z hurky na goja.. tu je to lepsi jak na googli?

Odpovedať na tento komentár

a este by sa mohol ten ujo naucit aj varit prat a aj zehlit co poviete damy nepomohlo by nam to

Odpovedať na tento komentár

jojoj to by sme asi vela chceli?

Odpovedať na tento komentár

ano Marti je to cesto ako na placky

Odpovedať na tento komentár

Ja dám zovrieť vodu a každú hurku ponorím do nej a dám na trochu pomastený pekáč.???

Odpovedať na tento komentár

180 podliat stamprlikom vody,neskor obratit a pridat na 200

Odpovedať na tento komentár

dakujem,dakujem,dakujem.....vyskusam a potom dam vediet ci sa mi konecne podarila tak ako si predstvujem:DDD pekny vecer zelam vsetkym?

Odpovedať na tento komentár

nemas zaco a nech vam chutia

Odpovedať na tento komentár

jej ja som piekla hurka,dusila kapustu -omackovuňitu a zemiaky:D peciem pomaly a podlievam?

Odpovedať na tento komentár

ja keď pečiem hurky tak ich popichám z vrchu a pečiem na 180 a nepraskajú mi, vôbec ich nepodlievam....

Odpovedať na tento komentár

ja to šupem a davam do mikrovlnky.

Odpovedať na tento komentár

ja dam do pekača vodu,do toho hurku a pečiem,kontrolujem ako je upečena,ešte nikdy mi nepraskla,asi tak 2dcl.vody na 180stupnoch

Odpovedať na tento komentár

ja ich pečiem ako marta1284? zamrznuté dám na pekáč, pri 180 stupňoch pečiem, nepodlievam, nemastím pekáč, veď hurky pustia masť a nikdy mi nepraskli? baby ale to môže závisieť aj od kvality huriek, či???

Odpovedať na tento komentár

presne tak Renca zalezi od kvality hurky ale aj od kvality creva niekde davaju do hovadzich criev no my len do bravcovych

Odpovedať na tento komentár

Odpovedať na tento príspevok

Táto stránka využíva cookies a iné technológie sledovania na rozlíšenie jednotlivých počítačov, na individuálne nastavenie služieb, analytické a štatistické účely aj na prispôsobenie zobrazenia obsahu a reklamy. Táto stránka môže obsahovať aj cookies tretích strán. Ak budete pokračovať v používaní stránky, predpokladáme, že Vám vyhovuje aktuálne nastavenie, ktoré však môžete kedykoľvek zmeniť. Viac info tu: Ochrana súkromia